Тереза Мей подкрепи „твърдия Брекзит“ | Temaonline.bg

2
288
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви, че страната ще напусне единния европейски пазар, няма да спазва четирите свободи, включително свободата на движението, и няма да плаща „големи суми пари на Брюксел“ – съобщи Tekegraph.

Премиерът заяви, че ще търси „най-широкия възможен достъп до единния пазар“ и „смело и амбициозно“ споразумение за свободна търговия с Европейския съюз. Тя обаче подчерта, че за страната приоритетна ще бъде търговията с другите части на света.

Мей също така напомни изказването на бъдещия американски президент Доналд Тръмп, че Великобритания „не е на края на опашката, а в предните редици“ по отношение на търговските споразумения със САЩ.

Освен това премиерът уточни, че Обединеното кралство ще „контролира“ броя на идващите в страната, но правата на гражданите на ЕС, живеещи във Великобритания, и на британските граждани, живеещи в ЕС, трябва да бъдат гарантирани.

Мей допълни, че Великобритания ще се оттегли от Европейския съд. Всички закони ще бъдат създавани в британския парламент,а не в Брюксел. Тя посочи, че Шотландия, Уелс и Северна Ирландия ще бъдат консултирани за преговорите за Брекзит. 

Великобритания не желае „раздробяване” на Европейския съюз, заяви в словото си за напускането на общността премиерът на страната Тереза Мей, като изтъкна, че разчита единното миграционно пространство с Ирландия да бъде запазено.

„Не може, излизайки от ЕС, да забравим за това, че Великобритания има сухопътна граница с ЕС, и запазването на единното миграционно пространство с Република Ирландия ще е важен приоритет за Великобритания на предстоящите преговори с ЕС”, посочи Мей.

Ръководителката на британското правителство каза, че „ще работим върху това да гарантираме практическо решение, чрез което да запазим единното миграционно пространство с Република Ирландия, като същевременно да защитим цялостната миграционна система на Великобритания”, уточни Мей.  

        Планът на Тереза Мей за „Брекзит“                           1. Гарантирана сигурност за процеса на напускане на ЕС 2. Контрол според британските закони 3. Укрепване на Съюза между нациите от Обединеното кралство 4. Запазване на Общата зона за пътуване с Ирландия 5. Контрол върху броя на пристигащите от Европа във Великобритания 6. Гарантиране правата на граждани на ЕС във Великобритания и на англичаните в ЕС 7. Защита на правата на труд  8. Свободна търговия с европейските пазари чрез споразумение за свободна търговия  9. Нови търговски споразумения с други държави 10. Англия ще остане най-доброто място за наука и иновации  11. Сътрудничество в борбата с престъпността и тероризма 12. Плавен, спокоен „Брекзит“.