14 февруари -деня на Свети Валентин, какво да купя за празника? Дамско бельо за празника Свети Валентин

4
459
Добави коментар
elizabethu
elizabethu

14 февруари -деня на  Свети Валентин, какво да купя за празника? Дамско бельо за празника Свети Валентин В нашата страна  празника на Свети Валентин се празнува отскоро , но вече е станал много популярен. И не е чудно , тъй като 14-ти февруари е празник за две любящи сърца.

История на Свети Валентин

Valentin , дал името си на празника , е живял в Рим ( III век пр.н.е. ) и е бил млад , хубав , добър и симпатичен свещеник. Валентиновия живот съвпада с управлението на Клавдий II , римският император . За да се запази военния дух в легионите си, Клавдий II издава указ , забраняващ браковете на  легионерите . Императорът смятал, че ако легионерът се ожени, няма  да се посвети изцяло на армията и битките и ще отделя твърде много време за семейството си.

Без да се страхува от гнева на императора , Валентин тайно извършвал венчавки и ги дарявал с цветя. Тайната не успяла да се съхрани като такава дълго във времето, облаците се сгъстявали над главата над свещеника и в края на 269 г. Валентин бил арестуван. Малко след това бил издаден указ за смъртта му. Обвити в легенди са последните дни от живота на свещеника Валентин. Според един източник , сляпата дъщеря на тъмничаря се е влюбила в него . Свещеникът, с обет за безбрачие , не е имал право да отвърне на чувствата и . Въпреки това, на 13 февруари , в нощта преди екзекуцията му , написал трогателно писмо на момичето . Според друга версия , Валентин се влюбил в красиво момиче и с помощта на медицинското си знания , излекувал слепотата и .

Как е  било в действителност, ние никога няма да разберем , но безспорен факт  е , че младият свещеник  е убит в името на любовта. Затова не е изненадващо, че хората не са забравили за него и е избран за покровител на влюбените. Валентин , като християнски мъченик , който пострадал за вярата им, е канонизиран от Католическата църква . Подаръци за Свети Валентин?

Всеки знае, че на 14 февруари е задължително допълнение към всеки Valentine подарък трябва да има малка хартиена Валентинка – картичка с приятни думи и признание към любимия човек. Подаряването на валентинки вече се е превърнало в добра традиция . Мъжете дават цветя, бельо,  бонбони и бижута. Жените дават на мъжетедобър парфюм , бутилка вино , копчета за ръкавели.

Валентинките за този празник можете да купите но и да направите сами от хартия, от плат или от каквото решите.   Материалът за сърцата , можете да бъде различен: мъниста, черупки , сухи цветя , пера, парчета плат , кожа. Как  празнуват Деня на влюбените ?

Влюбените често се чудя как да празнуват Деня на влюбените 14 Февруари, за да се помни този празник за дълго време като една романтична , нежна вечер , изпълнена с щастие и любов.

Този ден има някаква магическа сила . Всички влюбени чакат February 14, и въпреки студа , момчетата търсят за момичета цветя и подаръци. A щастлива двойка през вечерта , криейки се от любопитни очи ,  организира романтична вечеря на свещи . Можете да празнувате Свети Валентин и в шумна компания . Това , разбира се, ще бъде забавно , но за кратко – не забравяйте, все пак какъв е този празник и че сте подготвили подходящото бельо.

Ако не искате да отидете навън или просто имате желание да прекарате една спокойна вечер , можете да останете у дома . Организирайте романтична вечеря с червено вино , свещи , пуснете в небето фенери – сърца. За да създадете празнична атмосфера , украсете апартамента със символите на празника- сърца, ангели, гълъби . Също така важна декорация и символ на деня са цветята. Мъжът трябва да даде на любимата си букет от цветя.

Like this:

Like Зареждане…

Related