Ако имате стачкуващ корем! | За един по-щастлив живот!

2
300
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Киселини – това представлява неприятно усещане на връщане на стомашееен сок в хранопровода. Чувства се пареща болка зад гръдната кост. Помогнете си с: лечебна минерална вода с високо съдържание на водороден карбонат, чаша мляко също действа добре. Ако оплакванията са силни, помогнете си с лекарство, което потиска киселините. Спомнете си с какво сте се хранили и е добре да посетите личния си лекар.

Подуване – представлява обилно образуване на газове със спазми в горната част на корема. Причините могат да бъдат бързо хранене, напрегнатост, ядосване, консумиране на храни, богати на баластни вещества (картофи, бобови растения, праскови, семена, ориз) Помогнете си с: лек масаж на корема, топла баня, чай от анасон, чай от копър, чай от кимион, чай от змийско мляко.

Чувство за преяждане – получава се при прекалено бързо хранене, обилно или късно хранене. Усеща се като дискомфорт, притъпени коремни болки, тежест. Помогнете си с: чай от тинтява, чай от бял трън, чай от кардамон. Ябълката и канелата също помагат.

Разстройство – най-често се причинява от консумирането на развалена храна, пиене на прекалено студени напитки, приемане на медикаменти, вирус. Причината може да бъде и страх от предстоящо събитие. Помогнете си с: смес от сок от моркови и отвара от копър. Приема се 3 пъти дневно. Добре действат и чай от мащерка, чай от лайка, чай от кимион, които убиват микробите. За да успокоите червата приемайте чай от слез.

Запек – най-често се дължи на недостатъчен прием на течности, липса на движение, а може и от стрес. Някои медикаменти също влияят. Помогнете си с: изяждайте всяка сутрин 2-3 с. л. пшенични трици/мюсли, разбъркани в малко кисело мляко. Изпивайте и голяма чаша вода. Изградете си навик всяка сутрин на гладно (преди кафето) да изпивате чаша топла вода с 1 ч.л. мед. Така ще подобрите и имунитета си. Водата не трябва да е вряща, за да не се унищожат полезните съставки на меда.

Гадене/повръщане – причината може да бъде от стомашно-чревна инфекция до консумирана развалена храна. Позивите за повръщане могат да бъдат причинени и от притеснение, особено при по-чувствителните натури. Помогнете си с: 5 пъти дневно чаша хладък черен чай без захар. Джинджифилът също помага – 1 см от корена му се нарязва на тънки парченца и се залива с вряла вода. След като изстине, се изпива.

Не забравяйте да посещавате редовно личния си лекар за профилактични прегледи, особено ако неразположенията ви са чести! Вижте още тук …