Домашни маски за красива коса | За един по-щастлив живот!

2
563
Добави коментар
Biju_shop
Biju_shop

Маска за коса като коприна: пригответе 1 с.л. сок от ябълка или морков, 1 с.л. бадемово масло,1 с.л. сок от лимон, 1 с.л. алкохол (ракия, водка, уиски и др.), 1 жълтък, 2 с. л. кисело мляко. Съставките се разбъркват на слаб огън до получаване на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на косата, а след това и краищата. Главата се завива първо с хартия, после с кърпа и накрая с найлонова шапка за баня. Престоява се така поне 2 часа. Измива се лесно, след което се нанася балсам за коса (задължително). Маската се прави веднъж месечно.

Бърза маска за блясък: разбъркайте добре 1 жълтък, 1 ч.л. зехтин и малко ром. Положете я върху влажна коса. Изчакайте 5 минути, изплакнете обилно и измийте с обичайния си шампоан.

Маска срещу косопад: обелете 1 голям картоф, настържете и изстискайте сока му. Смесват се 2 с.л. от него с 2 с.л. сок от алое и 20 г мед. Получената смес се втрива в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После се слага найлонова шапка за баня и главата се завива с хавлиена кърпа. След 2 часа косата се измива с топлла вода и подходящ шампоан. Маската се прави 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение в състоянието на косата и тя спре да капе.

Маска за подсилване: смесете 250 мл тъмна бира с 1 л прясна вода и намокрете косата от средата надолу и краищата, без да докосвате скалпа си. Изчакайте 3 минути и отмийте обилно.

Глинена маска за мазна коса: разбъркайте 5 с.л. глина за козметични цели с 1 жълтък. Втрийте в кожата, без да достигате до краищата на косата. Изчакайте 20 минути и измийте с неутрален шампоан.

Маска за мекота и гъвкавост: разбъркайте 1 к.л. зехтин с 2к.л. хидратираща маска. Нанесете я върху влажна коса от средата към краищата. Разрешете и изчакайте 15 минути. Изплакнете хубаво с топла вода, преди да я измиете.

Подхранваща маска за мазна коса: необходимите съставки са 100 гр. пасиран магданоз, 1 ч.л. водка, 2 ч.л. рициново масло. Всичко се смесва и се втрива в корените на косата. Слага се найлонова шапка за баня и се увива в хавлиена кърпа. След 1 час се измива с шампоан и косата се изплаква с 4 чаши отвара от коприва и 3 с.л. оцет.

Подхранваща маска за суха коса: разбъркайте 1 с.л. масло от пшенични кълнове с 1 с.л. масло от авокадо. Прибавете 1 жълтък. На водна баня разтопете 3 с.л. масло от карите. Разбъркайте добре всичко. Намажете със сместа косата си и изчакайте 30 минути. Измийте с мек шампоан.

Лосион за подхранване: смесват се равни части семена от зеле и от магданоз. Вземат се 2 ч.л. от сместа, сипват се в термос и се заливат с 300 мл. вряща вода. Оставя се да престои 6 часа. След това настойката се прецежда, смесва се с 1/2 чаена чаша пресен сок от зеле и се съхранява в хладилник. Лосионът се втрива в кожата на главата 30 мин. преди миене.

Споделете и вашите рецепти за красива коса. Тук или на [email protected]

Вижте още тук …