Екперта съветва- 4 лесни трика да почистите дома си основно

28
431
Добави коментар
djmarti13
djmarti13

Вече доста години съм собственик на професионална фирма за почистване. С времето научих кои са най-добрите начини да се почисти един дом.  С екипа ми имаме безброй много трикове, които ни позволяват да почистим всяка среда изключително лесно и бързо.

Трик #1: Започнете най-отгоре. Без значение каква стая чистите, винаги е важно да започнете да чистите от тавана надолу. Първо махнете паяжините, после почистете осветителните тела, горните части на шкафовете и чак тогава се заемете с мебелите.Избършете праха преди да нанасете препарат с гланц , за да избегнете образуването на труден за почистване слой болук върху повърхностите. Същият съвет  важи и когато чистите подове. Винаги преди да започнете, много добре изметете или минете с прахосмукачка преди да нанесете течни препарати за под.

Трик #2: Недейте да търкате. Може все пак да ви се наложи малко да потъркате, но идеята тук е да нанесете правилния препатат за почистване и да го оставите за известно време преди да започнете да чистите. Напръскайте и правете нещо друго докато чакате. Например, когато чистим баня, първо пръскаме мивката, ваната, тоалетната и душ кабината и през това време правим нещо друго, докато чакаме препарата да подейства. Може би изхвърляме боклука или пък оправяме легло. Когато се върнете, започнете от най-малко зацапаната повърхност и завършете с най-мръсната. По този начин, давате още време на препарата да подейства. Това ще улесни почистването, ще ви помогне да свършите по-бързо и ще търкате по-малко, защото препарата е подействал.

Трик #3: Не се навеждайте. Когато чистите цял ден, това наистина може да се отрази зле на гърба ви. Професионалистите знаят това и внимават да не се навеждат прекалено много. Например: Когато оправяте легло и махнете чаршафите, не ги хвърляйте на земята. Сложете ги направо за пране или върху стол или нощно шкафче. Същото се отнася и за възглавниците- не ги хвърляйте на земята. Всичкото това навеждане ще се отрази много зле на гръбнака ви, а и освен това губи време. Въпроса е не само в това да не ви боли гърба, а и да не губите време, за да можете да сте възможно най-ефективни.

Трик #4: Правете едно и също нещо. Професионалните чистачи винаги чистят, като всеки има дадена задача. Един бърше прах, друг мие подовете и трети мие банята и кухнята. Можете да приложите това когато чистите дома си, за да спестите време и да сте по-ефективни. Ето и пример: Отивате в банята и пръскате всички повърхности с препарат. После отивате в спалнята, махате чаршафите от леглата, изхвърляте всичкия боклук. След това, започвате да бършите праха из всички стаи и минавайки през всяка от тях, оправяте леглата които са в дадената стая. Най-накрая се връщате в банята и почиствате там. Най-накрая, минавате с прахосмукачка пода във всички стаи и го измивате.

Ако все пак основното почистване на дома ви се струва прекалено трудоемко и уморително, ние винаги с удоволствие ще ви предложим своите професионални услуги !