Как да управляваме онлайн покер банка (част 1) | Онлайн покер

6
Добави коментар
tin
tin

Следва серия от 5 статии, които ще ви покажат как да не фалирате и да управлявате умело покер банката си.

Много покер играчи, в това число и печелившите, са предразположени към това да фалират своята банка за няколко дена, след като са я изграждали със седмици и месеци наред.

За съжаление, за да си печеливш онлайн играч е необходима много по-голяма дисциплина и самоконтрол отколкото в играта на живо. Играчите са по-силни, покерът е по-бърз и няма кой да следи какво правите и дали то е грешно.

Ако смятате, че сте добър играч и можете да правите пари от покера, това все още не означава, че сте добър в управлението на банката си. Тази статия може наистина да е това, от което имате нужда, за да започнете реално да печелите пари от покера.

1. Играйте според банката си

Нека започнем с най-важното нещо. Ако искате да правите пари от онлайн покер е абсолютно задължително да играете според своята банка.

Най-лесният начин да се обясни това е като разгледаме математическата теорема за „Фалита на комарджията”

Една от концепциите на теоремата гласи, че ако има двама играчи, които залагат един срещу друг в игра с нулево предимство ( каквото е например хвърлянето на ези/тура монета, където всеки играч има очаквана печалба точно 0% в дългосрочен план) и единия има безкрайна банка, а другия ограничена, то ако няма ограничения в броя хвърляния на монетата, този с ограничената банка ще фалира.

В онлайн покера вие играете срещу всички останали. Или казано по друг начин вие играете с вашите пари срещу парите на всички останали играчи. Ако покера беше игра с нулево предимство рано или късно винаги щяхте да фалирате.

За щастие, ако сте печеливш играч, може да очаквате да възвръщате инвестициите си. Трябва, обаче, да имате достатъчно пари в акаунта си, за да можете да преодолеете колебанията и така наречения варианс на играта.

Вашата банка, въпреки че винаги е ограничена, трябва да бъде достатъчно голяма, за да изглежда сякаш е безкрайна. Затова стандартното правило гласи, че е хубаво чиповете на всяка маса, на която играете, да не са повече от 5% от цялата ви банка.

Ако искате найстина да не се притеснявате за парите си, е необходимо да свалите този процент до 1% или 2%. Някои от най-големите професионалисти в онлайн покера играят с 10 пъти по-голяма банка дори и от това.