Борисов: Какъв е Гарелов, че да се занимавам с него- 74-годишен бивш агент на ДС

3
650
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Ако хората искат ГЕРБ да надгради направеното могат да го изразят на вота, ако не – БСП и ДПС чакат на вратата. Това каза Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и водач на листата на партията в 16-ти МИР Пловдив град и в 25-ти София град, в предаването „120 минути“ по bTV.

„Нито се натискаме, нето доброволно сдаваме властта. За нас, за разлика от нашите колеги, защото днес разбрах, че г-жа Нинова е казала, че демокрацията е отнела много неща на БСП, управлението се дава от хората. Това е демокрацията“, коментира Борисов.

Той изригна и на твърдението, което беше подето от соцлидерката, че е влиял на премиера Герджиков с sms-и да уволния политическия си съветник Иван Гарелов. „Какъв е Гарелов, че да му обръщам внимание- 74-годишен бивш агент на Държавна сигурност. Откъде накъде неговата смяна ще ми я приписват на мен?!, разгневи се Борисов.

На въпрос дали ще има вътрешнопартийна промяна в ГЕРБ и дали ще предложи Томислав Дончев за министър-председател, Борисов заяви: „Не. Все още си има министър-председател. След третия мандат, тогава ще правим промени“..

Дончев, който също бе в студиото, се усмихна и каза: „Това е весело“.

„Гордея се, че имам толкова силен, разнороден, различни хора по манталитет и знания и умения и в момента той действа като един механизъм“, коментира Борисов.

Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. „Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно“, посочи той.

„Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани“, заяви още председателят на ГЕРБ.

„Напролет, живот и здраве, ще cи cаниpам къщата, че много духа. Толкова санирахме, а моята още не е. Тя е еднофамилна и ще си платя. Като гледам колко хубаво става на другите, искам и моята да си я направя“, завърши Борисов.