Хомеопатично лечение на витилиго

1
127
Добави коментар
stupid
stupid

Лекува ли хомеопатията витилиго са се опитали да проучат индийски изследователи и са публикували своите резултати в края на 2017 г.

Витилиго е автоимунно заболяване, което води до загуба на меланинов пигмент. Витилигото е трудно да се лекува и е свързано с психически дискомфорт.

 

Лекувани са четиринадесет пациенти (13 жени и 1 мъж), на средна възраст 29,8 години и средно проследяване на лечението 58 месеца. Пациентите са били лекувани с индивидуални хомеопатични средства, базирани на растителни, животински или минерални съединения. Всички пациенти са лекувани съгласно правилата на класическата хомеопатия. Фотографските изображения на кожата са правени преди и след лечението.

 

Най-добри резултати от лечението на пациенти с витилиго, лекувани с индивидуализирана хомеопатия, са постигнати при пациенти лекувани в ранните стадии на заболяването. Колкото по-дълго е времето между началото на появата на витилиго и хомеопатичната консултация, толкова по-трудно е да се получи добър клиничен отговор. Случаите на витилиго, които са в напреднали етапи, изискват повече хомеопатични лекарства и правилна последователност, за да се видят клиничните промени.