Преди боядисване – какво трябва да знаем?

2
514
Добави коментар
seomystic
seomystic

Преди боядисване – какво трябва да знаем?

 

Вече сте си купили боя за стена, както и необходимите материали и инструменти, и нямате търпение да преобразите стаята, нали? Но почакайте малко! Има някои неща, с които трябва да сте наясно, преди да започнете. Те ще ви предпазят от груби грешки и ще направят процеса много по-бърз и лесен. Нека да видим кои са те:

 

Подготовка на стаята – преди началото на боядисването, трябва добре да подготвите съответната стая. На първо място се погрижете за мебелите. Напълно ваш е изборът дали ще ги изнесете или пък ще ги опаковате с найлон. Също така не забравяйте да покриете пода с хартия или стари вестници, за да не се окаже боята за стена и там, където не бива да е. Повярвайте, ще си спестите много главоболия по този начин.
Имате ли достатъчно боя – задължително трябва да сте наясно с това. Нали не искате по средата на процеса да осъзнаете, че боята ви е свършила и трябва да купувате нова? Затова си изчислете предварително какви количества са ви нужни и се запасете с тях.
Тестване на боята – след като се нанесе, боята за стена може да изглежда по много различен начин от това, което сте си представяли. Най-добре си купите тестер и я изпробвайте. Така ще избегнете опасността от неприятни изненади.
За грундирането – грундирането е стъпка, която не бива да се пропуска. То ще запълни всички пукнатини и дупчици по вашите стени. Освен това ще възпрепятства появата на влажни петна след нанасяне на боята.
Първо четката – за да стане всичко както трябва, първо използвайте четка. Тя ще покрие всички ъгли и специфични места, с които валякът не може да се справи.
Без компромиси с качеството – подценяването на материалите и инструментите за работа може да бъде фатално за крайния резултат. По-добре не поемайте риск, като залагате на евтини четки и валяк. Все пак не искате да повтаряте целия процес наново, нали?