Несменяемата Янка Такева плаши родителите :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Несменяемата Янка Такева плаши родителите :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Неочаквано остро изказване на несменяемата вече 23 години лидерка на учителския синдикат към КНСБ Янка Такева засили напрежението между родители и учители.

По врем на 20-тата церемония по връчване на наградите в националния конкурс „Учител на годината“ Такева заплаши родителите с учителска стачка.

"Днес никой не може да си позволи да слага каквито и да е "бръмбарчета" в якичките, в джобчетата или някъде закачени върху дрешките на децата, за да се подслушва българският персонал в образователните институции", обяви Такева.

Такева напомни за масовата учителска стачка от 2007 г., като заплаши, че учителите ще напуснат демонстративно местата си за 40 дни, за да покажат, че не са съгласни да бъдат следени на работното си място.

"Ще повторим стачката от 2007 г., защото тогава не ни упрекваха, че не сме в класните стаи и че децата не учат, тогава ни упрекваха, че няма кой да им гледа децата", обяви Такева.

Тя посочи, че е против наблюдението в...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност