Защо си затваряме очите докато се целуваме? :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Защо си затваряме очите докато се целуваме? :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Голяма част от хората затварят очите си, докато се целуват. Но защо го правят? Според психолозите има четири основни причини, поради които влюбените се целуват със затворени очи.

Вижте кои са те:

Хората затварят очите си, докато се целуват, за да увеличат удоволствието, което изпитват, да се „изключат“ от заобикалящата ги среда и да се отдадат напълно на партньора си.

Някои хора затварят очите си, за да избегнат дискомфорта, който се появява заради прекалено близкото разстояние. Човешкото око не е в състояние да види триизмерен образ и това ни кара инстинктивно да затворим очите си.

Според някои учени затваряме очите си, докато се целуваме, за да предпазим мозъка от външни дразнители и емоционални сътресения. Когато човек е със затворени очи, всички останали сетива му се изострят. Това му дава възможността да усети и изживее целувката по по-силен начин.

Има хора, които затварят очите си по време на целувка, за да могат да контролират...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност