Околосветско пътешествие 2 – семейна игра

1
Добави коментар
ivaylovn
ivaylovn

Цена: 38.00лв. 29.50лв.

с ДДС: 29.50лв.

Семейна образователна игра “ Околосветско пътешествие 2 “

     Интересна и изключително забавна игра за малки и големи. Страхотен подарък за Коледа, Нова година, рожден ден и всеки друг празник. Всяко дете иска да опознае света, да научи интересни факти за различните държави, а като може и да ги посочи на глобуса, това се превръща в любимата му игра.

132 въпроса
528 отговора

Интригуваща игра за цялото семейство.
Избягай от сивото ежедневие, наслади се на играта!
Стремейки се към победа, играчът се впуска във виртуално пътешествие и получава интересна информация и знания за държавите по света.
Невероятно интересна игра за всички възрасти.

Направи своето околосветско пътешествие, като се разходиш в Австралия, Армения, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Израел, Индия, Испания, Италия, Китай, Русия, САЩ, Тунис, Турция, Франция, ЮАР и Япония.

Преди началото на играта:
Игралното поле е кръгло, разделено на сектори, които са свързани помежду си със стрелки. По обиколката на полето се намират ходовете на играчите.
Целта е да се отговори правилно на максимален брой въпроси – така се печелят червени или жълти жетони, които в края на играта носят определен брой точки и парични средства.
Стремейки се към победа, играчът се впуска във виртуално околосветско пътешествие и получава интересна информация и знания за държавите. Пътувайки, играчът ще срещне изненади и трудности, но с правилна стратегия и късмет, ще премине през тях и ще спечели.
Избира се водещ, който се разпорежда с жетоните, касата на играта, задава въпросите и проверява отговорите, следи за спазване на правилата.
Играчите избират по една игрална фигура и я слагат на позиция „СТАРТ“. Водещият раздава на всеки играч по 1500 евро, а останалите пари са в касата на играта.
Картите се подреждат извън игралното поле, с лице нагоре, на отделни купчинки, сортирани според вида им. Жетони, карти-екскурзия и паспорти остават при водещия.
Целта на играта е играчът да спечели повече червени жетони, които той взима при верен отговор на въпросите при виртуалното си пътуване.
Жълти жетони играчът получава при верни отговори на въпросите, при попадане на ход училище.
Играчът печели пари, за да пътува, а останалата сума се преброява в края на играта.

Правила на играта:
Играчите хвърлят зара и този с най – добър резултат започва играта. По същия начин определят и реда на останалите играчи. Игралните фигури се местят в посока на стрелката, с толкова полета, колкото показва зарът. Един ход – един сектор.

Край на играта:
Когато всички държави са обиколени (картите „Екскурзия“ се свършат), играчите преброяват парите и жетоните си.
Всеки жълт жетон дава 200 точки, всеки червен – 100 точки, всяко евро – 1 точка. Играчът с най-много точки печели играта.

Вижте ТУК информация за най-евтината доставка. 

Онлайн магазин за подаръци, игри и къмпинг принадлежности PODOBRO.COM