"Хидрострой" и "Строително-предприемачески холдинг" са сред кандидатите за видинската пречиствателната станция Follow

"Хидрострой" и "Строително-предприемачески холдинг" са сред кандидатите за видинската пречиствателната станция

Компаниите, които проявиха интерес към търга за довършване на пречиствателната станция (ПСОВ) във Видин, са сред обичайните заподозрени на подобни търгове. Сред тях са "Хидрострой" на Велико Желев, "Главболгарстрой" и "Строително-предприемачески холдинг".

Търгът за станцията във Видин има дълга и тежка история. Преди няколко години беше избран изпълнител, но той построи едва 20% от съоръжението, а договорът с общината беше развален. Сега, след прекратяване и обжалвания, най-после бяха получени и отворени офертите на кандидатите. Очакваната стойност на поръчката е малко над 18 млн. лв. без ДДС

Кандидатите са шест

Повечето кандидати участват самостоятелно, а не в обединения.

"Строително-предприемачески холдинг" е собственост на Георги Георгиев и също има опит в строителството на пречиствателни станции. Дружеството е изпълнило поръчка за инженеринг (проектиране и строителство) на ПСОВ в Пещера за 9.3 млн. лв. и за изграждане на пречиствателно съоръжение в Силистра за 23.8 млн. лв. В края на 2013 г. пък печели поръчка за станцията в Шумен за 24 млн. лв.

През март жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на фирма, свързана със строителната "Мегаинвест холд", блокира търга. Регулаторът я отхвърли и поръчката беше подновена. Сега предстои да се разгледат подадените оферти. Критериите в настоящия търг са цена и време за завършване на станцията.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност