Бог вижда всичко – Историята, която ще ви накара да се замислите!

1
313
Добави коментар
slavchev
slavchev

Известен шейх имал много ученици, които учил на различни мъдрости, но в групата имало един ученик, към когото шейхът бил особено благосклонен.

Тази привързаност на шейха към ученика предизвиквала ревност в останалите ученици, защото той много добре познавал всички ученици и веднага разбрал тяхната ревност.

Един ден той събрал всички и им казал:

– Моят любим ученик е по-добър от вас и в поведението, и в начина, по който мисли. Сега на всички ще дам една и съща задача, така че сами ще можете да видите защо той е моят любим и специален ученик.

Ще можете да разберете и защо той е такъв, какъвто е.

Шейхът наредил на слугите да донесат двадесет птици и казал на учениците:

– Всеки от вас да вземе по една птица, нека я отведе някъде, където никой няма да го забележи, нека я убие и след това да ми я донесе мъртва.

Всички ученици заминали, за да изпълнят задачата, убили птиците и ги занесли мъртви на шейха. Всички до един, освен любимия ученик на шейха. Той не убил птицата, а я върнал жива при него. Когато шейхът видял какво е направил неговият любим ученик, го попитал:

– Защо не уби птицата, както всички други ученици?

Ученикът отговорил:

– Защото нашият учител каза, че трябва да отидем на място, където никой няма да може да види, но където и да отидем, където и да се намираме, Бог винаги всичко вижда, от него никога не можем да се скрием в нито  един момент. Затова не съм убил птицата и ви я върнах жива.

Свързани