Идеалното място за деца през ваканцията | Lucky Kids

3
367
Добави коментар
Si4ks
Si4ks

 

За всяко дете лятото несъмнено е време за игри и забавления. За съжаление през лятото децата ни забравят голяма част от материала научен през годината. Как да предотвратим това? Не става въпрос да карате детето ви да се чувства все едно е още на училище като му давате домашни вкъщи. Решението е да включим детето си в различни активности през лятото, които са хем забавни, хем и образователни. Комбинацията от физическа активност и забавни, но обучителни игри, е страхотна.  Тук умереността  е от значение. Не е нужно и да претоварваме програмата на детето си и то да се чувства като на състезание. Важно е най-вече е детето ни да се чувства добре и да се забавлява.

Ако не сте планирали почивка или лагер и детето ви ще бъде през ваканцията у дома, то е добре да измислите за него забавни активности, които да му помогнат да научи нови неща. Проявете креативност.

 

Ето и някой идеи как да запълним ваканцията на детето си:

 

Накарайте ги да спортуват 

В нашата ера на таблети и компютри става все по-трудно за някои родители да изкарат децата си навън. Но движението е жизнено необходимо за децата, за да са здрави и да се развиват нормално. Лятото е най-доброто време за спорт, така че едно от най-важните неща е да ги изведете навън. Да създадете навик у вашето дете да спортува е може би едно от супер нещата, които  да направите за него.

Освен че е здравословен, спортът подобрява социалните уменията за комуникация на детето. Открийте какъв спорт харесва вашето дете и го запишете на уроци. Опциите са безброй – тенис, футбол, баскетбол, плуване, конна езда, колоездене, лека атлетика, скално катерене и др.

 

Да четат

Мотивирайте у децата си любов към книгите. Четенето подобрява аналитичното мислене, обогатява речника на детето и ги кара да бъдат по внимателни и фокусирани. Четенето на книги не само  развива детското въображение и креативност, но и може да подобри резултатите в часовете по литература и български език. Книгите не само разширяват детския мироглед и познания към света, но и имат ключова роля за изграждането на личността. Те дават знания на децата, които биха могли да са им от полза в бъдеще. 

Книгите също възпитават емпатия и  оформят ценностната система, тъй като учат кое е правилно и кое не. За да бъде четенето  интересно за детето ни е добре да изберем книга съобразена с неговата възраст и интереси. Дали ще са приказки, списание или книжка с комикси, няма значение какво ще избере да чете вашето дете.

 

Да се научат на ново хоби

Има безброй много неща, на които децата ви могат да се научат през лятото. Уроците по рисуване и развиват творческата мисъл у децата и им помага да се концентрират по-добре, а тези по шах развиват логическото мислене. Научаванете на нов занаят пък ще допринесе за по-богат опит на вашето дете в дадена сфера. Ако вашето дете проявява музикален интерес, то добра идея е да го запишете на  музикални уроци. Свиренето на музикален инструмент прави детето ни по-внимателно, спокойно и по-уверено в способностите си.

 

Да научат втори език  

Има чудесно място, където детето ви може много лесно да се научи да комуникира – Lucky Kids. Това е международен детски лагер, който предлага интензивно обучение по английски език за деца с англоговорящи учители с богат опит в чужбина. В лагера се прилагат интерактивни методи на обучение, при които учебния материал се поднася по интересен начин и така и съответно се усвоява от децата бързо и трайно.

Уроците там водят до гарантирано добри резултати, тъй като включват комуникация на английски не само по време на учебните часове, но и по време на ежедневните игри и занимания. По този начин децата преодоляват по-лесно езиковата бариера. Уроците обогатяват речника на учениците и им помага да се изразяват по-добре и да разбират езика при слушане. Освен научаването на английски език, децата придобиват умение за работа в екип, сътрудничество и съпричастност.

В лагера се организират планински преходи и екскурзии до интересни забележителности. За децата се предлага училище по конна езда и плуване, пейнтбол, игра за лов на съкровища. Преподаватели и аниматори непрекъснато следят за безопасността на децата в лагера.

 

Да опознаят природата

Възпитаването на любов към природата у децата е едно от нещата, които сме длъжни да направим. Те трябва да осъзнаят нейната роля и че е важно да я опазваме. Един от начините да постигнем това е като ги заведем на зоопарк, природна забележителност или опитаме фотография на растения и животни. Друг вариант е да ходите с детето си на пикник на красиви места. Можете да му вземете домашен любимец, за да може детето да се научи на отговорност докато полага грижи за друго същество.

Не позволявайте на вашето дете да пропилее времето си безцелно. Дали вашето дете ще прекара една незабравима ваканция зависи от вас.  Дайте му шанс да прекара времето си ползотворно и да натрупа незабравими летни спомени.