Такава мусака не сте опитвали, а сигурно ще ви стане любима – вижте как се прави!

2
317
Добави коментар
slavchev
slavchev

Необходими Съставки за мусаката с макарони:

макарони – 1/2 пакет
кайма – 250 гр.
тиквички- 1 бр
лук- 2 глави стар
домати- 400 г на кубчета консерва
олио
прясно мляко– 2 ч.ч.
яйца – 2 бр.
брашно- 2 с.л.
сол
черен пипер – на вкус
риган
магданоз- връзка
кашкавал – 50 г

За да сварим макароните, ни трябва тенджера, в която сипваме вода и когато заври водата, добавяме макароните.

За да овкусим макароните, поставяме на всеки литър вода по една чаена лъжичка сол. За да не се слепват макароните, просто разбъркваме на всеки 2-3 минути. Готовите макарони махаме от котлона, изцеждаме ги, поливаме със студена вода.Това се прави, за да не продължава процесът на готвене. Нарязваме си лука и магданоза.

Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на кубчета, без да ги белите. Изсипваме лука в тиган, като преди това сме сипали малко олио в него. Задушаваме го и когато омекне, добавяме тиквичките и каймата, като разбъркваме добре. Прибавяме и черен пипер, риган.

Оставяме така да поври, докато течността намалее. Когато каймата е почти готова, добавяме доматите, разбъркваме и точно преди да махнем тигана от котлона, добавяме нарязания магданоз.

Приготвяме заливката по следния начин. В купа счукваме двете яйца, млякото, двете лъжици брашно и ги разбъркваме хубаво. В тавичка или подходящ съд изсипваме макароните. Към тях добавяме готовата смес с каймата и тиквичките, разбъркваме и накрая изсипваме заливката. Разклащаме съда хубаво, за да проникне навсякъде, и ги пъхаме в предварително загрятата фурна, докато хванат лека коричка. Настъргваме кашкавала. Когато макароните се запекат, поръсваме с кашкавала и връщаме във фурната. Печем, докато се разтопи самият кашкавал. Поръсваме го с нарязан на ситно магданоз отгоре.

Споделете рецептата с вашите приятели, за да се научат и те как се прави мусака,

loading…

Свързани