Прайм Дистрибюшън – в престижната класация Топ 100 на Технологичните компании в България

2
368
Добави коментар
ripal
ripal

Компанията за поредна година успява да се придвижи напред в класирането, бележейки забележителен ръст в класирането в шест от по-тясно специализираните под категории.

Прайм Дистрибюшън ЕООД, с регистрирана търговска марка computer-store.bg, се налага все по-уверено на пазара за информационни и комуникационни технологии (ИКТ). Това се потвърди официално в публикуваното през месец юни 2017 г. класиране – „Топ 100 на технологичните компании в България”, в което Прайм Дистрибюшън зае 67-мо място – с две позиции по-нагоре спрямо миналогодишното им представяне в класацията.

Освен със забележителното си позициониране в „Топ 100 на технологичните компании в България” за 2017 г., Прайм Дистрибюшън зае достойно място в още шест от класиранията:

21-во място (без промяна спрямо миналата година) в „Топ 30 доставчици на хардуер и комуникационни технологии” (Top 30 Hardware & Communications Providers, by Revenue Year 2016) – една от петте най-големи категории в сектора за информационни и комуникационни технологии;

8-мо място (6-то миналата година) в „Топ 20 доставчици на компютърно оборудване” (Top 20 PC Equipment Suppliers, by revenue year 2016);
6-то място (без промяна спрямо миналата година) в „Топ 20 доставчици на офис оборудване” (Top 20 Office Equipment Suppliers, by revenue year 2016);
12-то място (13-то миналата година) в „Топ 20 производители на хардуер” (Top 20 Hardware Manufacturers, by revenue year 2016);
23-то място в „Топ 50 най-динамично развиващи се компании”;
13-то място в „Топ 20 най-ефективни компании по приход на служител”.

„Топ 100 на технологичните компании в България” се организира ежегодно, за 20-та поредна година, от ICT Media и  Computerworld и едно от най-очакваните и престижни ИКТ събития, като такова оказва силно значение за по-нататъшното развитие на компанията.

Тази година в класацията участват общо 103 фирми и за пръв път място в нея намират и няколко стартиращи компании. Класирането се осъществява въз основа на обективни финансови критерии – печалбата и брутните приходи от дейността за 2016 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на българския пазар.  Сравнителният анализ се прави на базата на подадената от организациите информация.

Резултатите от проучването показват, че общият обем на българските пазари на информационни и комуникационни технологии през 2016 г. достига рекордно ниво от над 4,57 млрд. лв.

Подробни данни, свързани с отделните класирания и участващите в тях фирми, можете да намерите в специализираното едноименно печатно издание.

За Прайм Дистрибюшън ЕООД

Прайм Дистрибюшън ЕООД е основана през 2010 г. с основен предмет на дейност търговия и доставка на компютърна и офис техника. От своето създаване, фирмата не престава да търси начини да се разраства, мотивирайки, по този начин, своите служители и осъществявайки партньорски отношения с едни от най-големите лидери на пазара за информационни и комуникационни технологии. Постепенно, през 2012 г., Прайм Дистрибюшън придобива статут на Xerox Authorised Reseller, Brother Authorised Dealer и Dell Partner Direct, а през 2013 г. – и на HP Silver Partner.

Мотото на фирмата: „Вие избирате; ние ще се погрижим” е ревностно защитавано от всички нейни служители, което обосновава бързото и успешно развитие на компанията и нарастващия брой лоялни клиенти.

Основната дейност на Прайм Дистрибюшън е насочена към бизнес потребителите. Фирмата работи усърдно за удобството и удовлетвореността на своите клиенти и предоставя множество специални промоции и преференциални условия за своите бизнес партньори. Повече за компанията и предлаганите от нея продукти можете да разгледате на техния уебсайт: computer-store.bg и prime-dst.com.