Декоративни камини | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

12
723
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

С развитието на технологиите за бита, изключителна популярност придобиват декоративните камини, които всъщност са етанолови камини, отделящи значително количество топлина. За разлика от стандартните, които изискват индивидуално архитектурно решение, за да могат да се впишат в цялостният интериор, тъй като горивната камера заема определено пространство, а димът трябва да бъде отвеждан извън помещението, т.е има нужда от коминно тяло, етаноловите камини могат да бъдат монтирани навсякъде.

Съществуват в различни форми и размери, позволяващи тяхното пренасяне от едно помещение в друго. В допълнение към стилът и изумителния модерен дизайн, който може да бъде постигнат, декоративните камини са и екологично съобразни, тъй като при изгаряне не отделят токсични вещества или твърди частици, а само топлина.

Естествено огънят винаги е опасен, а когато горенето се извършва в открита площ , трябва да сме още по-внимателни. Ето защо при покупка на подобна камина – независимо дали с декоративна цел или като комбинирано решение за осигуряване едновременно на топлина и изискана атмосфера, трябва да разполагаме с доказателства, чрез които да се уверим в надеждността на производителя и качеството на продукта.

Търсене за „етанолови камини„, „биокамини„.

Тук ще ви представим няколко възхитителни дизайна на декоративни камини: