ИНТЕГРАЦИЯ НА ПАЗАРА НА ТРУДА ЧРЕЗ ПРАКТИЧЕСКА ПОМОЩ

2
240
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

Асоциация за развитие на София в партньорство с Българския червен кръст организираха събитие, чрез което да подпомогнат интеграцията на гражданите на трети страни на пазара на труда. Събитието представлява индивидуални консултации за изработка на автобиография (CV) и професионална фотосесия за портретни снимки и се проведе на 21 март 2022г. като част от дейностите Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани.

Участниците в събитието се запознаха с добри практики за изработката на CV, получиха индивидуална консултация и съдействие в изработката на автобиография спрямо досегашния си опит, както и практически съвети и насоки затова как да обновяват автобиографията си в бъдеще. Освен това, те се сдобиха с професионални снимки, подходящи за автобиография.

Чрез участието си в събитието гражданите на трети страни направиха първите стъпки, необходими за приобщаване към пазара на труда. Очакваме с нетърпение да получим обратна връзка относно новите начинания, които са започнали вследствие на консултациите.

Многонационалният проект „СВЪРЗВАНЕ – Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете “(CONNECTION) е съфинансиран от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на ЕС.