Блогът на Апостол Апостолов :: БЪЛГАРИЯ- ЯЖ, ПИЙ И СЕ ВЕСЕЛИ

3
327
Добави коментар
tocco
tocco

                                                          ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ

 

Българинът харчи средно по 56 на сто на година за консумация на различни видове месо, при среден показател за ЕС – 100 процента. По данни на НСИ през миналата година средната консумация на месо на лице от домакинството е била 32 кг на човек!

През 2016 година месото в Дания е било най-скъпо в Европейския съюз (ЕС) – около 40% над средните цени за общността. На второ място е Австрия (+37,2 на сто) и на трето Германия (+20,2 на сто). Това показват обявените данни на „Евростат“.

 

Европейската статистическа служба озаглави това свое проучване „Да си направим барбекю“, като представените данни не отчитат конкретни цени на месото, а само техните процентни изменения спрямо осредненото ценово ниво в рамките на ЕС.

 

Извън ЕС най-скъпо месо са купували в Швейцария (157% над средните цени за ЕС)! България пък е сред държавите членки на ЕС, където месото излиза най-евтино на потребителите. То е с цели 44 % по- евтино от месото в страните членки на ЕС.

 

Това състояние на нещата обяснява много неща. То обяснява защо в България ресторанти, закусвални, кръчми и барове са пръскат по шевовете. То обяснява също така защо над 60 % от българите страдат от наднормено тегло и затлъстяване…

 

Ядат българите, не си пополюват! Ядат, та ушите им плющят. Да им е сладко!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

 

 

 

Save