За момичетата с булимия празниците са ад

1
Добави коментар
yApple

Тази вечер огромна част от хората по света се събират щастливи около празничната трапеза. Многобройните вкусотии, на които ще се насладят през следващата седмица, са сред любимите им подаръци през декември. Съществува обаче една немалка група момичета, за която изобилието от гозби на Бъдни вечер, Коледа и Нова година не представлява радост, а тежко изпитание. Това са момичетата, страдащи от хранителни разстройства.

Многократно сме си говорили, че не трябва да се отнасяме към техния проблем като към каприз, породен от суета и желание да приличат на супермодели. Булимията и анорексията са сериозни заболявания, които са предизвикани от редица фактори в нашето несъвършено съвремие. Изискват разбиране и продължително лечение.

В навечерието на светлия християнски празник, по тези мрачни въпроси се осмелява да говори английският модел и риалити звезда Никола МакЛийн.

31-годишната русокоска е категорична, че за чувствителен към темата за теглото човек, Коледа е най-ужасното време в годината. Самата тя в момента изживява тежък период, тъй като все още се възстановява от тежката си булимия.

„Коледа е ад. Единственото, което хората правят, е да ядат. Превърнала съм се в най-добрата актриса и успявам да прикривам хранителното си разстройство, за да не натъжавам хората около себе си“ – споделя тъжната истина Никола. През цялата 2012 тя се бори едновременно с булимия, анорексия и дисморфия. Все пак е отблеязала значителен напредък, имайки предвид, че само преди 2 години бе приета в болница, след като теглото ѝ се смъкна до стряскащите 40 килограма на 1,68 метра височина.

Никола признава, че през януари е ползвала за повръщане дори тоалетните в къщата на Celebrity Big Brother, където взе участие. Мисълта, че камерите следят всяко нейно движение, не е била достатъчна, за да я спре. След години, прекарани в кошмарно съжителство с булимията, вече нямало нужда да се насилва. Достатъчно било да си помисли, че иска да изхвърли поетата от тялото си храна и това ставало факт. А когато към този проблем се присъединила и анорексията, от стомахът ѝ просто нямало какво да излезе.

Както се вижда от снимката, в момента Никола е значително по-добре, но все още има какво да се желае. Моделът признава, че все още мрази целулита на дупето си и състоянието на корема си след раждането на две деца.

Пожелаваме ѝ да преодолее тежкия коледно-новогодишен период и да продължи успешно възстановяването си, в което трябва да се научи да харесва себе си като една достойна жена и майка. Пожелаваме го и на всички останали момичета, които в момента гледат измъчено към празничната трапеза!