Вижте какво се случва с тялото ни, само 1 час след като пием газирана напитка – разбивка по минути!

1
364
Добави коментар
slavchev
slavchev

Като цяло, много хора не знаят какви са негативните последици от тази напитка за нашето здраве.

Най-лошото от всичко е, че в големи количества се дава и на децата, което може да доведе до неочаквани последици. Тази „отрова“ е газираната напитка! Според последни научни изследвания, ето какво действие има тя върху нашето тяло.

1. Първите 10 минути

Една чаша съдържа в себе си 10 супени лъжици захар, което е 100% допустимата доза за деня.
В тялото достига фосфор, необходим за засилване на вкуса.

2. След 20 минути

Покачват се глюкозата и инсулина, което води до превръщането на захарта в мазнини в черния дроб.

3. След 40 минути

Кофеинът в напитката напълно се абсорбира от тялото в рамките на 40 минути.
Притока на кръв се увеличава, а черният дроб започва да произвежда повече захар в кръвта. Вашият мозък започва да блокира рецепторите на хормона аденозин, което предотвратява чувството на умора.

4. След 45 минути

Отделянето на допамин се увеличава, което оказва значително влияние да се чувствате добре и този ефект е подобен на този, който дава наркотично вещество.

5. 60-ата минута

Магнезий, фосфорна киселина, цинк и калций водят до увеличаване продължителността на храносмилането. Това е свързано с огромни количества захар и изкуствени подсладители, които ограничават отделянето на калций чрез урината.

6. След 60 минути

Диуретичните свойства на кофеина започват да действат и всички минерали, включително магнезий, калций и цинк, предназначени за костите, се изхвърлят с урината.

7. След малко повече от час

Разполагането на захарта в организма е в последния етап. Чувствате се пълни с енергия и можете да очаквате промени в настроението.
Заедно с газираните напитки от тялото се отделя цялата вода и хранителните частици, необходими за функционирнето на организма. В крайна сметка, рискът от развитие на диабет значително се увеличава.

loading…

Свързани