Съвети за отслабване

2
Добави коментар
hestia
hestia

Отслабване и калории – полезна информация

Калориите и отслабването

500 грама телесно тегло се състоят от 3500 калории. Следователно, за да постигнете отслабване, трябва да изгорите 3500 калории. Можем да направим това като увеличим количеството изгорени калории, като намалим общия прием на калории или най-добре като комбинираме и двете.
Например:
– Да предположим, че се нуждаете от 2000 калории, за да поддържате настоящето си тегло.
– За да отслабнете с 500 грама за една седмица трябва да намалите приема си на калории до 1500 на ден
– Същият резултат може да бъде постигнат като увеличите тренировките си така, че да изгаряте по 200 калории повече с тренировки и намалите приема си на калории с 300 на ден.

Наръчник за съдържанието на калории в храната

В един грам въглехидрати или протеини има 4 калории, а в един грама мазнини има 9 калории.
Алкохолът съдържа 7 калории на грам.
Следователно, за да намалите цялостния прием на калории е необходимо да намалите приема на мазнини и алкохол.
Във всички случаи правилното и здравословно хранене е ключов фактор за успешното отслабване. Правилният хранителен план подпомага вашето отслабване по няколко начина. Първо нашият метаболизъм се нуждае от няколко минерали и витамини, за да бъде максимално ефективен. Без необходимите вещества метаболизмът се забавя и дори да намалим драстично калориите, няма да постигнем желаното отслабване.
Най-неподходящите храни за отслабване са тези с „празните калории”. Тези храни са богати на калории, но много бедни на хранителни вещества.
Най-подходящи са храните, които съдържат балансирани калории от всички хранителни групи – мазнини, въглехидрати и протеини.
За повечето жени подходящият прием на калории за ефективно отслабване е 1200-1600, а за мъжете 1600-2000 калории.