“Аллах Акбар!” крещяли главорезите, след като заклали войника в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Двамата убийци, които по-рано този следобед обезглавиха младеж в югоизточен Лондон, крещели “Аллах Акбар!” след убийството, пише “Дейли Мейл”. Освен това извергите се опитали да заснемат филм по време на нападението. Войникът е бил атакуван с ножове, сатъри и мачете след автомобилна катастрофа. 

Предполага се, че те са изчакали около 20 минути да дойде полицията, след което се опитали да нападнат и униформените, но последните бързо ги озаптили с няколко чисти изстрела. И убийците, и жертвата, са около 20-годишни.

Властите коментират, че инцидентът се възприема като вероятно терористично нападение. Свикано е заседание на антикризисния щаб COBRA, който заседава само по въпроси националната сигурност.

„Премиерът Дейвид Камерън е шокиран от убийството и помоли вътрешния министър Тереза Мей да председателства съвещанието на COBRA“, заявиха от „Даунинг стрийт“ 10.
Камерън бе на среща на европейските лидери в Брюксели се очаква да направи специално изявление от Елисейския дворец в Париж, където ще има среща с президента Франсоа Оланд. Двамата пътуват със скоростен влак към френската столица и от екипа на премиера съобщават, че той ще съкрати визитата си там.

Британските медии съобщават, че убитият е военен и е носел тениска с надпис „Да помогнем на войниците“.

„Онези двамата бяха полудели, сякаш не бяха на този свят, държаха се като животни… Влачеха горкия човек – той очевидно беше мъртъв… Никой човек не би могъл да понесе спокойно това, което му бяха сторили. Извлякоха го на улицата и захвърлиха тялото му по средата на платното.“, разказва един от очевидците.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ