Янко Янев – твоят адвокат при застрахователни казуси и трудови злополуки

1
322
Добави коментар
Achkata
Achkata

До колко сте запознати със застрахователното право или Кодека на труда? Не много, предполагам. Мисля, че само специалисти като адвокат Янко Янев, самите брокери и може би някои счетоводители знаят всички подводни камъчета, вратички и прозорчета в тези две сфери.

Но не се притеснявайте. Винаги съм казвал, че да си информиран е важно, но от също толкова голямо значение е да знаеш откъде да се информираш. В днешно време интернет изобилства от съвети и препоръки по най-различни теми. Псевдо специалисти и квазиизследователи ни казват как да живеем правилно, да се храним здравословно, да се лекуваме сами и т.н. Някои от твърденията можа и да са верни, но аз съм мнителен по природа. Трябват ми много доказателства от достоверни източници, за да повярвам на каквото и да е.

Не се доверявам всеки му и дори не вярвам на всички новинарски сайтове и телевизии. Имам вяра обаче в опита и квалификацията. Кажи ми, че от 20 години продаваш коли в частен автосалон и ще ти поискам съвет за следващия си автомобил. Кажи ми, че имаш собствен лекарски кабинет и 10-годишна практики и ще те избера за следващия си личен лекар. Веднъж да опитам храната ти и да ми хареса, ще посещавам само твоя ресторант. Разбирате за какво говоря, предполагам. Не съм единственият с подобен мироглед.

Винаги проучвам и избирам внимателно. Вероятно заради това мой приятел съвсем наскоро ме накара да му потърся добър адвокат, който притежава опит в областта на трудовите злополуки. Приятелят ми работи като общ работник в склад и наскоро по време на работа си поряза ръката много лошо на едно желязо. Наложи се да го водят в Спешното и да го шият. Повече от месец ще е в болничен, за да може раната да заздравее хубаво и се интересуваше дали работодателят му му дължи обезщетение заради въпросната злополука.

Аз самият нямам представа как стоят нещата в подобна ситуация, затова поех задачата много отговорно. Потърсих в интернет и след като разгледах сайтовете на няколко различни адвокати, избрах Янко Янев от София. Прецених, че е надежден, с достатъчно опит и притежава необходимите квалификации. Фактът, че разполага с кантори в Пловдив и Велико Търново също говореше добре за способностите му, защото е показател за разрастващ се бизнес.

Извадих контактите на адвокат Янко Янев и ги препратих на моя приятел. Посъветвах го да се обади по телефона и да си уговори среща. Личният контакт винаги е за предпочитане пред посредствените имейли, на които никога не знаеш кога и дали въобще ще ти отговорят.

А вие? Познавате ли друг добър адвокат, който да се занимава със застрахователно право и обезщетения при трудови злополуки?

Google+ Comments