Екстеншъни за коса – няколко добри съвета

3
629
Добави коментар
seoslav
seoslav

Не всеки е чувал, че нашите баби също са използвали изкуствено удължаване на коса. Въпреки, че с разпусната „грива” явно са се носели предимно самодивите, в доста краища на България се е считало за много красиво, когато момата развее множество „ситни плитки” на хорото. Открай време буйната и гъста коса се счита за признак на женската красота и здраве. Знаем за традицията на Япония и Китай плътните и лъскави прически да се допълват с коси, събрани още в младостта на жената.

Затова и в днешно време удължаването на коса намира своето приложение, и то далеч не само при представителките на шоу-бизнеса. След травматични операции или раждане, след несполучливи подстригвания, или пък на важен за Вас ден като абитуриентски бал или сватба, напълно нормално е да си позволите лукса да бъдете с дълга и прекрасно изглеждаща коса. Много дами го правят и в ежедневието от желание да разнообразят визията си, или пък да й добавят свежи цветове, без да боядисват драстично собствената коса.

След като изберем своите екстеншъни, по цвят, цена и количество, фризьорът може да ни ги монтира по няколко начина. Най-лесно се поставят и премахват екстеншъни със щипки, а има и варианти чрез залепване и пришиване, които при добра грижа можем да ползваме дълго време.

Най-напред, трябва да знаем, че колкото и да ни е струвал всеки сантиметър от новопридобитата коса, тя ще трябва да се подстриже. Оформянето на прическа с леко подстригване е задължително, ако искаме старата и новата ни коса да се слеят в един общ ритъм.

Едно от задължителните неща, които ще трябва ежедневно да следваме, се отнася за оплитането на новите ни кичури коса. Задължително е те да се разресват внимателно от върха към основата. Вечер преди сън косата се сплита нежно на плитка, както са правили нашите баби, за да не се оплита и къса косата докато се въртим нощем.

Друго сериозно изпитание за удвоената ни коса е къпането. По възможност междинните къпания трябва да се заменят със сух шампоан, защото агресивните съставки в някои шампоани може да повлияят на лепилото на екстеншъните. Като цяло трябва да се подбират шампоани без сулфати. В това отношение добър съвет може да даде фризьорът, поставящ удълженията. По време на къпане скалпът трябва да се масажира много внимателно. Подсушаването на косата трябва да е нежно, предимно чрез попиване. Усукването на косата в тюрбан или грубото търкане трябва да останат в миналото.

И не на последно място – след като сте си позволили коса като принцеса, ще излизате всеки път като принцеса. Вариантът „къпя се и тръгвам” вече няма да бъде възможен. Косата с екстеншъни трябва или добре да се изправя, или да се навива, за да изглежда естествено и еднородно.

…Разбира се, в определен момент ще трябва да предупредите и принца. Невнимателното докосване от негова страна също може в миг да развали магията.