Есенно дъврво за оцветяване – безплатен шаблон

1
758
Добави коментар
jbachvarov
jbachvarov

Есенно дъврво за оцветяване – безплатен шаблон

Есен е! Сезонът с приказни палитри от листата по дърветата. Прочитайки статия от интересен блог, решихме да споделим една прекрасна идея за прилагане в клас. Изобразителното изкуство е любим предмет на голяма част от учениците. Децата обичат да работят над есенно дърво за оцветяване или апликиране. С времето се използват прости, но интересни начини за постигане на страхотни произведения в час по изобразително изкуство.

Какво сме ви подготвили? Ще разберете, ако останете с нас до края на статията!

Есенно дърво за оцветяване с бабъл фолио:

Това, което ще ви споделим, е дело на популярната блогърка Стейси. Тя е изключително иновативен човек и всичко, с което се захване сякаш оживява. За да започнете работа по есенното дърво, са ви необходими няколко неща. Първо намерете бабъл фолио /bubble фолио/, някои го наричат аеропласт. Този материал се използва за опаковане на чупливи предмети, тъй като малките въздушни мехурчета предпазват от нараняване. Със сигурност във всеки дом се намира парченце от този материал. Освен него са ви нужни боички – за предпочитане в оранжев, червен и жълт нюанс. За да имате основа, върху която да започнете работа, е добре да си изтеглите и разпечатате готовото шаблонче на голо дърво, което после да оживее в красиви есенни цветове. Шаблонът може да изтеглите от:  ИЗТЕГЛИ ШАБЛОН

 

Изтегляйки и разпечатвайки дървото вече имате основата. Първоначално изрежете парченце бабъл фолио и нанесете с четка различните цветове върху балончетата. Използвайте ръкавица, за да не се изцапате. След като нанесете цветовете върху аеропласта започнете да го нанасяте върху разпечатания лист А4, за който по-горе ви дадохме линк за изтегляне и разпечатване. Представете си че слагате печати. След няколко нанасяния дървото придобива красива корона от изящни цветове. След финализиране на оцветяването гордостта е налице у всеки млад художник.

Ако ви е харесала идеята за оцветяване на есенно дърво, не забравяйте да я споделите!

Тагове: апликиране, есенно дърво за оцветяване

Източник: Stacey