Днес отбелязваме Деня на тъщите и свекървите

1
156
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Всяка четвърта неделя от месец октомври е посветена на “втората майка” на всеки семеен човек – родителката на половинката Ви. Да, всички можем да изброим поне по няколко вица за тъщи и свекърви, но истината е, че когато се съберем с един човек, се свързваме с цялото му семейство.

Въпреки шегите и закачките, всъщност това може да бъде и нещо прекрасно, тъй като тъщата/свекървата в действителност е “втора майка”. А както гласи поговорката – семейството си не можем да избираме, остава само да се разбираме.

Днешният празник по всяка вероятност е измислен с търговска цел в Западния свят, но това далеч не означава, че не можем да го превърнем в нещо прекрасно. Цвете, картичка, дори едно мило обаждане е достатъчен жест, с който да покажем, че ценим майката на половинката си. Тя е тази, която ни е “дарила” с партньора ни, тя е тази, която обгражда с обич и внимание децата ни и ни напътства в живота.

Ако сте в по-лоши отношения с тъщата/свекървата си, днешният ден е идеален повод да обърнете ситуацията и да се постараете да създадете по-топла връзка с майката на своя спътник в живота.