GoPro Hero 6 Black – ревю, мнение, цена и всичко за модела

1
339
Добави коментар
paradoxkc
paradoxkc

GoPro Hero 6 Black е новата еволюционна 4K Ultra HD екшън камера на GoPro. Размерите на това компактно устройство са 45.5х62х32 мм, а теглото – 117 грама. В дизайнерско отношение не се отличава от предшестващата Hero 5 Black, като е запазен класическия външен вид на корпуса. Идеята е всички съществуващи монтажи и аксесоари GoPro да са съвместими с новия модел. От новосъздадените монтажи интерес буди малката телескопична дръжка The Shorty, която може да се превръща в статив. Подобрено е качеството на 2-инчовият сензорен дисплей в цветово отношение и като отговор на докосването – отлична сензорна чувствителност. Покритието му наподобява това на смартфоните от най-висок клас и с повишената си сензорна реакция създава удобство при контрол на камерата .

Екшън камерата има опция за гласов контрол на 10 езика. При използването му неточност може да настъпи единствено, ако се работи в шумна среда или при много силен вятър. В тези случаи е добре да се използва дистанционното устройство Remo, което си има микрофон.

GoPro Hero 6 Black е водоустойчива  до 10 метра под вода. За по-големи дълбочини е нужен допълнителен водонепромокаем корпус.

Въпреки външните прилики с Hero 5 Black, отвътре Hero 6 Black е едно напълно ново устройство. Мощният процесор на Hero 6 Black – GP1 е собствено проектиран от разработчиците на GoPro. Той е отговорен за заснемането на комбинации с висока разделителна способност, подобрената скорост на кадрите и електронната стабилизация на изображението, както и за качеството на цветовете и динамичния обхват. GoPro Hero 6 Black може да записва 4К видео при 60 fps, 2.7K при 120 fps, а също и  1080p  при 240 fps. Подобрения спрямо предходния модел има и при 12МР статични снимки. За създаване на снимки в естествен вид служи функцията „Линейно поле на изгледа“. Възможните формати за запис са JPEG и RAW.

Надстройката, която е направена при корекциите за автоматично експониране, води до много бързо коригиране при видеомоменти с преминаване от тъмно към светло. Висока е ефективността на коригиране при видеозаписи на слабо осветени места. Подобреният динамичен диапазон дава възможност на камерата да се справи в условия на работа при бързопроменящо се осветление.

За автоматично намаляване на шума от вятъра играят роля двойните микрофони.

Процесорът GP1 прави анализ на сензорната информация  от вградения GPS, акселерометъра, жироскопа и микрофоните. По този начин подпомага приложението Quik, което представлява един бърз видео редактор и служи за определяне на най-важните части от видеоклипа. Функцията за редактиране на видео носи името Quik Stories. Добавени са и инструменти за качване на редактираните видеа в социалните мрежи, както и отчитане на харесванията. Самото приложение Quik се инсталира отделно от GoPro App.

GoPro Hero 6 Black разполага с Wi-Fi и Bluetooth свързаност. Wi-Fi производителността е висока – 5GHz и позволява много бърз трансфер на файлове чрез GoPro приложението за смартфони. Мобилното приложение позволява и удобно да се конфигурират всички настройки на камерата, както и да се превключва между няколко камери.

Екшън камерата е съвместима със следните носители на запис: micro SD, micro SDHC, micro SDXC.

Батерията на Hero 6 Black е 1220 mAh и издържа около 50 минути непрекъснато видеозаснемане в 4К / 60 fps. При запис в 1080p / 30 fps издръжливостта е 1 час и 45 минути. При включен Wi-Fi и GPS времето на издръжливост намалява с 10%. За зареждане на батерията се използва USB – C връзка. За пълно зареждане е необходим 1 час. Препоръчително е снабдяването с допълнителни батерии и преносимо зарядно устройство.

Мненията на специалистите за GoPro Hero 6 Black са, че това е не само технологично обновление на Hero 5 Black, но и едно отлично ново устройство, създадено за професионална работа.

В момента най-добрата цена на GoPro Hero 6 Black e 499 долара. В България камерата може да бъде закупена за 1099 лева. Към днешна дата това е най-скъпата екшън камера GoPro, но за тази цена потребителите получават и много сериозни подобрения.