Пръстен – Властелинът на пръстите

1
318
Добави коментар
Krasimir_Kurtev
Krasimir_Kurtev

 

Къде да поставим любимият си пръстен? Един от най-често задаваните въпроси. Има различни мнения от корифеи в протоколът, кое бижу на кой пръст на бъде поставен. В тази публикация макар и забавна съдържа своята мистичност, а може би ще се породи суеверия при някои от вас, драги читатели.

На кой пръст да поставим своето бижу?

Вие може да се възползвате от направените препоръки от редица философи и днешни психолози, но преди всичко се доверете на вашата интуиция – подсъзнанието няма да ви излъже. А пръстенът винаги ще ви носи радост и щастие и най-важното е да ви харесва.
Психолозите, астролозите и хиромантите са уверени, че ако се отнесем сериозно към избора на пръстен и неговото място на ръката, е възможно да коригираме характера си.

Палец

Според древните философи, пръстен поставен от жена на своят показалец издава, че въпросната дама е куртизанка. В случай, че и двата палеца са обвити от халки това било показателно за непристойно – лесбийството – категорични били тези напътствия в древни времена.

Пръстен на палеца се препоръчва на хора експанзивни, емоционални и притежаващи огромни запаси от енергия. Според мнението на астролозите и хиромантите, палецът съответства на Марс. Пръстенът на този пръст усмирява агресията в човека, помага да се направят отношенията по-хармонични. Носещите пръстен на палеца, обикновено са упорити и твърдоглави .

Показалец
Древните гърци и римляни са носили пръстен на показалеца за защита на своето мъжко достойнство. По мнението на психолозите, такива хора се стараят с всякакви средства да се утвърдят в света, на първо място в сексуален план.

За нерешителните и срамежливи хора е най-добре да носят пръстен на показалеца. Този пръст, от гледна точка на астрологията и хиромантията, олицетворява силата на Юпитер. Пръстенът на показалеца ги прави по-самоуверени и повишава самооценката им. Освен това се смята, че пръстенът носи късмет и успех. Човек може да придобие вътрешна вяра в силите си, да стане по-проницателен и да разшири хоризонтите на познанията си. Препоръчва се да се носи златен пръстен. Древните перси препоръчвали да се носи пръстен от олово.

Пръстен на среден пръст

Във Вавилон се смятало, че на хората, на които не им върви, на пътя на които възникват много препятствия, се препоръчва да носят пръстен на средния пръст. На същия пръст се носи наследствен пръстен, предаван от поколения на наследниците. Пръстенът на средния пръст помага да се справяте с трудностите, дава сили да се противопоставите и да преминете през всички несгоди. Също подхожда на хора, занимаващи се с медитация и съзерцание.

Пръстен на безименния пръст

Носещите пръстен на безименния пръст, подчертават страстта си към красотата, изисканите вещи и богатство. Затова той прекрасно ще подхожда на естетите, любителите на удоволствия, на жадуващите за слава и богатство. Пръстен на безименния пръст, особено златен, помага за утвърждаването и придобиване на известност и богатство. На спокойните и уверени хора ще им отива малък пръстен, обратно – на емоционалните и горещи хора по душа, ще подхожда голям пръстен.

Тези, които искат да намерят половинката си, слагат пръстен на лявата си ръка, показвайки, че са свободни. Пръстен на безименния пръст на дясната ръка носят хора, встъпили в брак. Пръстенът в този случай символизира готовността за свързване на отношенията, а златото, като метал на Слънцето, най-добре подхожда за укрепването на любовта в брака.

Малкият пръст – Аристократът

Препоръчително е да се носи пръстен на малкия пръст, които имат нужда от подкрепа в тези области на живота. Пръстенът на този пръст трябва да спомогне да се установят делови контакти и да се намери общ език с всеки човек. Подхожда също на любителите на хазартните игри и любителите на флирта. Обикновено помага на такива хора да потискат тези черти на характера си.

Психолозите твърдят, че носещите пръстен на малкия пръст, често послъгват, находчиви са и са склонни към изневери и авантюри.
На онези от вас, на които не достига красноречие, гъвкавост на ума или ловкостта на ръцете, се препоръчва да носят пръстен на малкия пръст. Малкият пръстен, по мнението на астролозите и хиромантите е пръст на Меркурий, покровителстващ дипломатите, лекарите, бизнесмените, ораторите, политиците и анализаторите.

Следва продължение…

Хареса ли Ви тази публикация?
Натиснете ДА и прочетете следваща.

2 total views, 2 views today