Идеи за сватба във Vintage стил

1
Добави коментар
sprei
sprei

Нека да започнем с роклята

Тя трябва да е нежна и романтична, по възможност с ниска талия. По нея може да има дантела, ръчно плетени бродерии, камъни… хубаво е цветът да е мръсно бял или цвят шампанско, в никакъв случай искрящо бяло.

Ето и нашите  предложения:

Съчетайте роклята с гердан от перли, воалетка, брошка, дантелени ръкавици, воалетка, пера… Ветрило и романтичен чадър ще допълнят винтидж излъчването ви. Сега остава да завършите  шармантната си визията  с  още няколко детайла – подходящата прическа и грим. При грима властва очната линия. Със сигурост ще бъдете неотразима булка.

Ако сте смели, можете да се омъжите в роклята на баба си. По-автентична, винтидж и лична рокля няма как да намерите. Освежете я малко и ще бъдете  най-специалната винтидж булка на света.

Локацията

Ако се  бяхме  родили във Франция, Англия или някоя немско говоряща страна изборът  определено щеше да е голям.  Признавам си в България трудно може да се намери локация, подходяща за реализирането на винтидж сватба, но все пак не е невъзможно…  За предпочитане са балните зали със зашеметяващо високи тавани, резиденциите и прилежащите им градини… А защо не и някое фоайе на музей или арт галерия?! Малко хора се осмеляват да реализират сватбата си на такова място, но със сигурност ще пожънете успех. За декор на винтидж сватба е подходящ и ресторант с градина. Веднага ми идва наум – Клуб на архитекта  в центъра на Сфия – идеален за малка сватба от 60 човека.  Друга подходяща локация, само че доста далеч от  София е дворецът Евксиноград  . С повече или по-малко помощ в декорацията почти всяка зала или ресторант може да придобие необходимата атмосфера.

Музиката

ако искате всичко да следва този стил – спрете се на подходяща музика от отминалите години.

Основното тук е цветовете да са нежни и пастелни. Цветята може да са рози, далии, хортензии, всякакви градински цветя, полски цветя. За да сте различни може да заложите на  гипсофилата.  Интересното тук, е че няма ограничения в съдовете. Освен в ретро вази, можете да поставите цветята  в градински лейки,  кафези за птици, чайници, чаши за кафе, върху стойки за бисквити, а защо не и в някой красив буркан. Връзвате му една дантелена панделка, коноп и готово – нестандартно и различно. Смело използвайте различни ретро аксесоари. Извадете стар грамофон, овехтял куфар или велосипед.

Нашите предложения:

Не забравяйте, че и букетът на булката също трябва да е съобразен с тематиката.

Печатни материали

Най-хубаво е поканите, тейбъл картичките, номерата за маси, благодарствените картички и каквото там сте намислили да правите, да са hand-made или поне да имитират че са  hand-made. Можете да използвате различни картони – най-добре такива от рециклирана хартия. Включете естествените материи и цветове – рафия, коноп, дантела, перли… Оригинално решение ако поканата е направена върху нотни листа или се използва хартия от стар вестник. Така ще се спази черно-бялата ретро вълна.

Транспортното средство

То просто е задължително да е ретро автомобил. Под наем, от приятел на баща ви или дядо ви… със сигурност ще намерите подходящо возило. Е хубаво би било да е някое старо Бентли или Ролс Ройс, но някоя Volkswagen Костенурка би свършила не по-лоша работа. За по-нестандартните натури имаме още едно предложение – най-автентични ще сте ако пристигнете  с някое ретро колело тандем.

Ами тортата?!

Няма как и тортата трябва да е съобразена с тематиката на сватбата. Изберете пълнежа по ваш вкус, но нека украсата да е винтидж.

Подаръците за гостите също трябва да бъдат съобразени с тематиката.  Не забравяйте че може да поръчате снимките и видеоклипа от сватбата си с vintage тониращ ефект.

Имайте предвид, че всеки е присъствал на сватбата ще бъде очарован от нестандартните ви  и уникални решения. Почти всяка втора сватба е в цвят прасковено  и лилаво, но сватба във винтидж стил определено ще впечатли всички гости. 

Винтидж = романтика