Модулни кухни | Топ Маркет

1
420
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Да имаш възможност сам да подредиш компонентите в кухнята си е едно от най-приятните неща, които могат да се случат на човек, ремонтиращ дома си. Модулните кухни вече са сериозно навлезли на пазара, така че едва ли са много хората, които не биха се сдобили с чисто нови модулни кухни. И все пак, ако сте в началото на ремонтния режим или сте вече в режим на обзавеждане, редно е да ви обясним какво всъщност представляват модулните кухни и защо силно ви препоръчваме да се сдобиете с такава. Искаме само да уточним, че налагането на модулните кухни не се дължи на мода. Постепенно и специалистите, и клиентите разбраха, че кухните може да са много по-функционални с повече модулни решения. Вече дори сякаш забравихме какво беше преди навлизането на модулните кухни.

Какво представляват модулните кухни?

Както може би се досещате от тяхното наименование, модулните кухни са кухни, създадени от различни модулни компоненти. Нещо като „тетрис“ за кухненско пространство. Плюсовете на модулните кухни са, че можете сами да избирате какви да са компонентите в тази част от дома ви, като, разбира се, се съобразявате с техните размери. Така вие сами ще решите какво и къде да има във вашите кухни, което е много по-добрият вариант от готови дизайни без модулни решения, при които често елементите не допадат на всеки индивидуален вкус. Отличителното при модулните кухни е, че компонентите в тях може да са направени от различни материали, като това отново е въпрос на избор. Ако сте човек, който обича да си „играе“ с формите и материите и сте се гмурнали в приключението, наречено „ремонт“, то модулните кухни са идеални за вас и вашето въображение. А и не само – модулните кухни са възможно най-функционалният вариант, на който може да се спрете.

Какви са предимствата на модулните кухни

Първото безспорно предимство на модулните кухни е, че ви дават свободата да подредите кухненското си пространство по начина, по който вие лично си го представяте. Чрез модулните компоненти, предназначени за различните кухни, можете да запълните всяко ъгълче, всяко тясно пространство и празнина. Модулните кухни позволяват да нагласите така шкафовете си, както вие сте преценили, че е най-добре. Второто предимство на модулните кухни е, че са подходящи за всякакви пространства – широки, тесни, високи или пък със скосени тавани. Модулните решения позволяват изграждане на кухни спрямо параметрите на помещението. Третото предимство на модулните кухни идва от факта, че хората могат да избират с какви шкафове да се сдобият спрямо вещите, които искат да слагат в тях. Човек може да има нужда от високи шкафове, а не толкова от широки, нали? Е, в такива случаи модулните кухни се притичват на помощ и дават работещи решения за всеки вкус.

Какви са компонентите на модулните кухни

Компонентите на модулните кухни са много и най-различни. И все пак, ако попитате човек, който добре познава глобалния пазар на модулни кухни, той най-вероятно би ви отговорил така: горен шкаф, долен шкаф, шкаф за аспиратор, шкаф с една или две врати, етажерка горен ред, шкаф за мивка, шкаф за вграждане на мивка, шкаф за пералня, шкаф за ъгъл и още, и още. Сами разбирате каква свобода дават модулните кухни и какво разнообразие предлагат на всекиго, който има „смелостта“ да се заеме с тях.

Можем ли сами да подредим модулните кухни или е по-добре да се обърнем към дизайнер

Когато се говори за модулни кухни, рядко може да се дават еднозначни отговори. И тук случаят е такъв. От една страна цялостната идея на модулните кухни предполага, че човек може сам да измисли какво да има в неговата кухня и да прецени какви модулни компоненти да включи. От друга обаче, ако нямаме достатъчно опит и се хвърлим твърде дълбоко в модулните експерименти, може да сбъркаме и да си създадем големи главоболия. Затова много хора, решили да изберат модулните кухни за своите домове, се доверяват на интериорни дизайнери, които могат да погледнат с професионално око на всички кухни и да дадат качествени и смислени съвети. Има много такива дизайнери, които са се специализирали в кухненското обзавеждане и „справяне“ с модулни кухни, така че, ако смятате, че имате нужда от професионален съвет, най-добре се свържете с интериорен дизайнер.

Полезни съвети: Топ 4 хитри решения за модулните кухни, които ще улеснят живота Ви

Понеже държим да сме полезни във всички направления, решихме да направим собствено проучване на най-функционалните и хитри решения из модулните кухни в различните държави и специлизирани сайтове. След сериозно четене и анализиране на информацията, успяхме да отделим топ четири решения за модулни кухни, които драстично ще улеснят живота ви. Ето ги и тях:

Ъглови решения за модулни кухни: Твърде често ъгловите пространства в кухните остават неизползвани. Това е така поради специфичността на мястото. Решение обаче се намира в модулните кухненски компоненти, предназначени именно за ъглите. Те биха могли да са ви от особена полза във вид на ъглови чекмеджета или ъглов шкаф с въртящ се рафт. Освен че са функционални и полезни в модулните кухни, тези ъглови решения са и много симпатични от естетическа гледна точка.
Голямо чекмедже на релси за модулни кухни: Обикновено този тип издърпващи се чекмеджета са най-хитро използвани близо до миялната машина в модулните кухни. Идеята е, че те са широки и дълбоки и в тях може да се съхраняват бутилки, подправки, консерви, буркани и т.н. Безспорното удобство на този тип чекмеджета е, че съдържанието в тях е достъпно лесно и бързо. Ако точно в този момент подреждате вашите модулни кухни, не забравяйте да включите един такъв „помощник на релси“.
Модулните кухни не могат и без високи шкафове: Високите шкафове са абсолютна необходимост в модулните кухни, затова изобщо не бива да се колебаете дали да се сдобиете с един или два от този вид. Те са подходящи за съхраняване на продукти с голяма трайност, както и за високи предмети като бутилки, големи пакети, буркани и т.н. Модулните кухни „обичат“ високите шкафове, защото чрез тях се оптимизира пространството.
Чекмеджета с различни размери: Чекмеджетата с различни размери са изключително удобни в модулните кухни, тъй като успяват да съберат на едно място различни по големина съдове, прибори и други кухненски пособия. Идеята е, че различните размери на чекмеджетата позволяват разнообразие в подреждането на вещите. А именно това е една от характеристиките на модулните кухни – разнообразието.

Най-често срещаните грешки при сглобяването или реновирането на нови модулни кухни

Да речем, че черпите различни идеи за модерни модулни кухни. Предлагаме ви да се запознаете с най-често допусканите грешки при сглобяване и реновиране на модулни кухни, срещу които никой не е застрахован.

Не съобразявате какво пространство ще ви е нужно във вашите модулни кухни, за да се придвижвате свободно физически из помещението. Ако действително не сте помислили за това, най-вероятно ще се чувствате като „слон в стъкларски магазин“ – тромави и все събарящи нещо. Модулните кухни дават възможност за игра с пространството, но е редно да помислите колко от него ви е нужно и на вас самите, за да не ви е неприятно след това; Не мислите за защита на стените в кухнята. Да речем, че след дълго разглеждане на модулни кухни, най-накрая сте създали перфектната за вас. Но сте забравили нещо много важно – защитен пласт на стената/ите в кухнята, които да предпазват от петна, пръскане, проникване на вода и т.н. Уви, за отрицателно време стените ще се захабят, а вие ще се видите в чудо как да направите така, че любимото ви кухненско пространство отново да заприлича на модулните кухни, от които сте се вдъхновявали;

Не сте предвили достатъчно контакти и ключове за осветление. Модулните кухни обичат светлината. Съветваме ви да си направите списък с уредите, които имате сега и онези, които планирате да закупите, за да видите с колко контакта трябва да се снабдите. Кухни без достатъчно контакти са по-скоро бедствие, а не полезно и приятно пространство. А това, разбира се, важи и за модулните;

Светлината ви е недостатъчна. Във всички кухни – модулни или не, светлината може да се раздели на запълваща, целева и акцентираща. За да имате достатъчно светлина във вашите модулни кухни, добре е да помислите и за трите вида. Запълващата светлина служи за общото осветяване на кухненското пространство. Целевото осветление служи за осветяване на ключовите места в модулните кухни, като кухненския плот, мивката и т.н. Акцентиращото осветление пък е по-скоро за естетика и може да служи за подсилване на даден елемент от кухненския интериор;

Забравили сте да предвидите мястото за аспиратора. Страшно много хора, горди собственици на нови модулни кухни, осъзнават твърде късно, че им трябва дупка в стената, за да могат да използват чисто новия си аспиратор. И тъй като няма как да пропуснат тази „подробност“, предприемат закъснели действия. Когато и да се сетите за този етап обаче, имайте предвид, че при модулните кухни може да се използва специален шкаф за над аспиратор, който да скрие отвеждащата тръба;

Не сте помислили за подходящата вентилация. Да, аспираторът е ясен, но е добре да предвидите и прозорец, който да помага не само за качественото проветрение, но и за повече дневна светлина. Независимо дали сте почитатели на модулните кухни или не, естественият източник на светлина (когато това е възможно, разбира се) е от изключителен плюс за кухненското ви пространство;

Нарушавате правилото за „работния триъгълник“. Правилото за „работния триъгълник“ се отнася за мисления триъгълник между печката, хладилника и мивката. Това правило се спазва и при модулните кухни, за да може човекът, който готви, максимално ефективно да се придвижва между посочените точки. Ако не спазите това правило, сами ще усетите затрудненията, които ще произтекат. И вместо вашата кухня да е брилянтен пример за всички любители на модулните кухни, може да се окаже по-скоро несполучлива като резултат;

Не съобразявате колко неща трябва да приберете в различни модулни отделения и в крайна сметка се оказва, че нямате достатъчно място. Това е проблем на много кухни, а единственото решение е да си направите предварителен списък с всички задължителни съдове, прибори и всякакви други предмети, които задължително трябва да приберете в новото си кухненско помещение.

Какви решения за модулни кухни можете да откриете в Top Market

Отговорът е ясен – всякакви. Тъй като винаги сме се стремяли да предлагаме колкото се може по-голямо разнообразие, съчетано с безспорно високо качество, и в случая с модулните кухни подхождаме по абсолютно същия начин. При нас ще откриете модулни решения за кухни от различни производители и в голям ценови диапазон. По този начин даваме възможност на всички наши клиенти да открият онова, което търсят за своите модулни кухни. Разполагаме с огромно количество модулни компоненти, чрез които можете да подредите кухните си по ваш вкус. А най-хубавото е, че всичко, което си поръчате от нашия сайт, ще дойде при вас с безплатна доставка. Така модулните кухни са още по-достъпни за всичките ни клиенти.

В сайта ни откриването на перфектните модулни решения за кухни е много лесно

Постарали сме се да направим нашия сайт колкото се може по-удобен за клиентите ни. Затова когато търсите решения за вашите модулни кухни при нас, сами ще забележите многото опции, които сме ви дали, за да можете да подредите компонентите според вашите желания и възможности. Можете да филтрирате модулните части за кухните по различни категории в лявата колона от секция „Модули“. Под нея са възможностите за избор на производител. Клиентите, които са наясно с различните фирми и искат да обзаведат своите кухни с конкретни модулни решения, биха се възползвали именно от това филтриране. Разбира се, всеки клиент има възможността да филтрира и ценовия диапазон, в който да се позиционират модулните компоненти, търсени за съотвените кухни. И накрая сортирането може да бъде променено и чрез менютата, които подреждат модулните компоненти според позиция и цена, възходящ или низходящ ред на показване и брой продукти, показвани на една страница. Постарали сме се да дадем колкото се може повече възможности на онези потребители, ремонтиращи кухните си и търсещи качество и професионално обслужване.

Как да поръчате модулни компоненти от Top Market

Целият процес по разглеждане, избиране и поръчване на артикулите в нашия сайт е максимално опростен, за да може всички любители на модерните кухни да се сдобият бързо с онези важни елементи, необходими за всички съвременни модулни кухни. Затова и поръчването през нашия сайт е бързо и лесно. Както е и сглобяването и на модулните кухни, нали? Ако пък нямате реагистрация в нашия сайт, но сте си избрали различни модулни компоненти и искате да ги закупите от нас, то можете да го сторите и като гост на сайта. Все пак, препоръчваме ви да се регистрирате в Top Market, защото така ще си осигурите по-бързо и лесно плащане и ще можете да следите историята и статуса на вашите поръчки (били те за модули за кухни или други артикули).

Как да платите избраните от вас елементи за модулни кухни от нашия сайт

Независимо дали говорим за елементи за модулни кухни, за други мебели или техника, при плащането на артикули в Top Market, нашите клиенти отново получават богат избор. При нас опциите за плащане са съобразени с различните хора и техните лични предпочитания. Затова, ако сте фенове на модулните кухни и искате да ги оборудвате чрез нас, можете да платите в брой по банков път, чрез дебитна или кредитна карта или чрез наложен платеж. Ако пък сте преценили, че искате да платите модулните елементи за кухни на части, няма проблем – имаме опция и за разсрочено плащане, като вие можете да изберете точни какви вноски и чрез коя банка да правите. Или ако трябва да си поиграем с думите: за модулни кухни – модулни плащания.

Скъпа ли е доставката за компоненти за модулни кухни

Не, не е скъпа, защото чисто и просто я няма. Отново ще кажем, че основната ни мисия е да предоставим максимална свобода и коректност на нашите клиенти. Затова, когато те си купуват през Top Market елементи за модулни кухни, техника или каквото и да било друго, доставката е безплатна. И това не е всичко. Освен че не плащат за доставка, клиентите ни могат да си изберат и чрез коя куриерска фирма да получат своята поръчка на модулни кухни. Смятаме, че това е истинското професионално отношение. Впрочем, и клиентите ни мислят като нас.

Да припомним: Защо модулни кухни от Top Market

Защото при нас има огромно разнообразие от модулни решения за кухни;
Всеки клиент може да филтрира резултатите за модулни кухни по своя преценка;
Поръчката на модулни компоненти за кухни е изключително лесна;
Дори и при плащането на различни модулни елементи за вашите кухни получавате право на избор;
Ако обзаведете вашите модулни кухни през нашия сайт, винаги получавате безплатна доставка;
Модулните кухни са модерените кухни – Top Market е в крак с актуалните тенденции.

Top Market е носител на титлата Коректен магазин в сайта Pazaruvaj.com

Гордеем се с тази титла и с факта, че над 92% от пазарувалите от нас потребители са заявили, че биха дали препоръка за нас. Клиентите, които са оборудвали модулните си кухни от нас, както и всички други, закупили различни артикули от сайта ни, дават високото си мнение за нас и по този начин ни стимулират да сме още по-отговорни в онова, което вършим.

Харесвате модулни кухни? Създайте своята чрез Top Market!

Ако вече сте нарисували в главата си най-актуалните тенденции в модулните кухни и искате да имате собствена, не се колебайте, а си набавете всичко необходимо чрез нашия сайт. Ако пък имате някакви въпроси, нещо не ви е ясно или просто имате нужда от съвет относно модулните кухни, свържете се с нас чрез формата за контакт на нашия сайт, чрез имейл [email protected] и телефон 0899 92 57 41 (за отдел Мебели) и имейл [email protected] и телефон 0893 51 20 36 (за отдел Техника). За въпроси и съвети относно модулните кухни можете да се свържете с нас и на Skype: topmarket-mebeli (за отдел Техника използвайте Skype: topmarket-mebeli), както и на официалната ни страница във Facebook. Вашите кухни са при нас и са само на един клик разстояние. Разгледайте ги още сега!

Какви са предимствата на модулните кухни

Най-често срещаните грешки при сглобяването или реновирането на нови модулни кухни

Какво представляват модулните кухни?

Какви са компонентите на модулните кухни

Можем ли сами да подредим модулните кухни или е по-добре да се обърнем към дизайнер

Полезни съвети: Топ 4 хитри решения за модулните кухни, които ще улеснят живота Ви

Какви решения за модулни кухни можете да откриете в Top Market

В сайта ни откриването на перфектните модулни решения за кухни е много лесно

Как да поръчате модулни компоненти от Top Market

Как да платите избраните от вас елементи за модулни кухни от нашия сайт

Скъпа ли е доставката за компоненти за модулни кухни

Да припомним: Защо модулни кухни от Top Market

Top Market е носител на титлата Коректен магазин в сайта Pazaruvaj.com

Харесвате модулни кухни? Създайте своята чрез Top Market!