Коледно руло | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

17
408
Добави коментар
Art_senses
Art_senses

Подарете радост на семейството си и изненадайте най-малките на празника с вкусно коледно руло във формата на пънчета.

Тук ще се наложи да покажете повече изобретателност и артистичност отколкото кулинарни умения. Ще ви предложим примерни рецепти за блат и крем, а вие ще трябва да използвате цялото си въображение и творчески умения, за да оформите приказно коледно руло.

Необходими продукти:

За блат: 6 бр. яйца 1 ч. ч. захар 1 ч. ч. брашно 1 бр. бакпулвер 2 с. л. олио За крем: 200 г шоколад 175 г крем сирене, на стайна температура 125 г меко масло 200 г пудра захар 50 г какао 200 г заквасена сметана

Пудра захар за поръсване За декорациите се използват захарни фигурки и фондан, които трябва предварително да си осигурите. Можете да ги намерите в сладкарските магазини или да закупите онлайн от специализиран сайт.

Разтапяте шоколада на водна баня и след това оставяте да се охлади. Разбивате в купа маслото и крем сиренето. Добавяте пудра захар и какао и разбивате до получаването на хомогенна смес. Накрая добавяте охладения шоколад и заквасената сметана до получаването на пухкав гладък крем.

Приготвяте и блат: Разбивате яйцата със захарта, след което прибавяте пресятото брашно заедно с бакпулвера. Изсипвате сместа в квадратна тавичка за печене, която предварително сте намазали с олио и покрили с хартия за печене. Разстилате равномерно в цялата тава. Печете на фурна до розово и след това обръщате върху мокра кърпа докато блатът е топъл. Намазвате с част от крема и навивате на руло. Сега предстои творческата част.

Отрязвате под ъгъл две малки парчета от рулото и прилепвате към двете страни с помощта на крема. Нанасяте крем върху цялата дължина и страничните парчета чрез щприцоване на ивици или използвайте вилица, за да оставите следи, които да напомнят кората на дърво, а по ъглите поръсете с пудра захар за сняг. Тук ще трябва да вложите голяма доза творчество, за да оформите рулото, така че да наподобява пънче. Ако разполагате с фондан и захарни фигурки, можете да се опитате да аранжирате истинска зимна приказка. Поставете бял фондан на всички краища на рулото и с шоколадовия крем очертайте спирала. На ъглите разстелете, имитирайки топящ се сняг. Украсете с фигурки на снежен човек и джуджета.