Тереза Мей във Варшава заради руската пропаганда | Temaonline.bg

3
291
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ГЕОПОЛИТИКА
Тереза Мей във Варшава заради руската пропаганда
Полша и Великобитания създават съвместно попаганден ТВ-канал Belsat, който ще предава за Беларус

21 Декември 2017 08:51
0

принтирай

|

текст

Великобритания и Полша се договориха за съвместен проект за противодействие на „руските информационни операции” в региона, който днес ще бъде оповестен от британската министър-председателка Тереза Мей.

Мей е готова да засили сътрудничеството между двете страни в борбата с „руската дезинформация”. Става дума за създаване на „нови двустранни проекти в областта на комуникацията”.

„Великобритания ще отдели 5 млн. паунда. Толкова ще даде и Полша”, казаха от канцеларията на премиера в Лондон.

Лондон и Варшава сключват споразумението в навечерието на посещението на британския външен министър Борис Джонсън в Москва.

В рамките на проекта се планира Полша да финансира телевизионния канал Belsat, който подготвя за гражданите на Беларус „безпристрастни и честни репортажи”.

Днес премиерът Мей заминава за Варшава, където ще участта в ежегодна двустранна среща на високо равнище. Визитата й трябва да демонстрира, че Лондон желае за укрепи двустранните отношения в периода на излизане на Великобритания от ЕС.

В британската делегация са министрите на външните и вътрешните работи, на финансите и на отбраната.

Двете страни ще подпишат договор за отбранително сътрудничество и ще засилят взаимодействието си в сферата на киберсигурността.