Продадоха McLaren за повече от 15 млн. долара :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Продадоха McLaren за повече от 15 млн. долара :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Суперкарите са особена порода автомобили, но и сред тях има такива, които спокойно могат да се нарекат непреходни. Повечето суперкари идват и си отиват, но първият пътен автомобил, създаден от отбора McLaren е много повече от суперкар.

Това е най-бързия цивилен автомобил за своето време. От него са произведени само 106 автомобила, от които само 72 за цивилна употреба. Днес McLaren F1 все още държи рекорда за най-бърз сериен автомобил с атмосферен двигател.

Въпросният екземпляр, който виждате на снимките е първият внесен в САЩ и съответно легализиран за движение по щатската пътна мрежа. Той престоява в гаража на своя собственик 22 години - време за което колата навърта 9 600 мили.

 

Голяма част от пробега е навъртяна веднага след като първият му собственик го взима от завода в Уокинг и с двама приятели прави обиколка на Европа, минавайки през Франция, Германия, Белгия и Холандия.

Днес колата се намира в перфектно състояние, а през миналата...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност