Трансилвания – Бамби М Тур

1
Добави коментар
vipsofia
vipsofia

Задължително до 2 дни след заплащане на ваучер изпратете на е-майла на Туристическата агенция ([email protected]) резервацията за желаната от вас дата със следната информация: трите имена и ЕГН на пътуващите, кода на ваучера, град на отпътуване, телефон за обратна връзка и желаните дати за екскурзията! При неизпълнение на условието, ваучерът се счита за невалиден!

ВИП ваучера е за един човек и включва:

Транспорт с лицензиран автобус

2 нощувки със закуски в 2/3* хотели

Екскурзоводско обслужване

Представител от агенцията

Доплащания /7 дни преди датата на пътуване/:

Застраховка – 6 лв. (задължително доплащане)

Сибиу/Музей Астра, вход, панорама на Сибиу от градската кула, Музея на фармацията/ – 15 евро

Вечеря – 12 Евро (1ва вечер)

Екскурзия до Алба Юлия и Замъкът Хунедоара (без вкл. вход-25 RON за възрастни)  – 18 евро (мин. 20 души)

Традиционна румънска вечеря – 20 Евро (2ра вечеря)

Програма:

1 ден: 
Отпътуване в  00:00 часа от Стадион „В. Левски” София за Румъния.
Може –посрещане на Летище Букурещ.
II. Сибиу – най-големият и богат град в средновековна Трансилвания, от 2004 г в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, в 2007 г. Избран за културна столица на Европа. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка в центъра на града –  Моста на лъжците, площад Хует – немското училище, музеят „Брукентал”, Евангелистката църква. Свободно време в центъра. По желание – вечеря в ресторанта на хотела.

2-ри ден
След закуска по желание отпътуване по маршрут Алба Юлия, Хунедоара.
I. Aлба Юлия (Бълград) – от времето на хан Крум 805 г; наричан „Бялата крепост”; 01.12.1918 г.-Велика Румъния; коронация на румънския крал Обекти: Старата крепост над града; Княжеският дворец; Православната църква на коронясването; Музей на Обединението; Библиотеката.
II. Замъкът на Хунедоара / Замъкът на корвините/-счита се за най-ценния обект на готическото архитектурно наследство. Най-известния обитател е унгарския крал Ян Хуниади. Едно от местата, което е обитавал Влад Цепеш Дракула /редица уреди за мъчения/. По късни векове собственост на Хабсбургите.
Връщане в Сибиу. Нощувка. По желание – традиционна вечеря с типично меню за тази част на Трансилвания в битов ресторант.

3-ти ден
Закуска. Посещение на Национален музеен комплекс АСТРА- най-големия етнографски музей на открито в Европа. Отпътуване за Букурещ. Свободно време за шопинг.  Пристигане късно вечерта в София./ Изпращане на Летище Букурещ.