Arsenal – Арсенал / футбол, баскетбол и спортни новини. Баскетбол, волейбол – тенис

1
Добави коментар

Заглавие

Зездата на Арсенал Алексис Санчес даде поредния повод за феновете на клуба да го заобичат още повече. Чилиецът „се самонаказа“ след загубата от Уест Хем в първия кръг (0:2) с извънредна самостоятелна тренировка.

Нападателят се появи в игра като резерва през второто полувреме на двубоя и макар да е поизостанал с подготовката заради ангажиментите си към Чили в Копа Америка, определено раздвижи атакуващата игра на „топчиите“.

Очевидно Алексис съвсем не е доволен от началото на сезона и иска бързо нещата да се върнат по старому. Затова след като всички напуснаха „Емиратс“ южноамериканецът се появи само по шорти и започна да прави спринтови отсечки.

Вратарят Петър Чех, който изигра първия си мач за новия си отбор Арсенал, отнесе куп подигравки в социалните мрежи. „Артилеристите“ загубиха домакинството си на Уест Хем с 0:2, а при първия гол, който бившият страж на Челси инкасира, намесата му не бе никак убедителна.

Именно опитът на вратаря на боксира топката и последвалото разминаване с нея, донесе много шеги на негов гръб в интернет-пространството.

Един от появилите се колажи пък представя Чех като един от любимите герои на децата – Супермен, а под него има кратко и шеговито послание: „Това е птица? Това е самолет? Не, това е просто Петър Чех“.

Отборът на Арсенал започна с домакинско поражение сезона във Висшата лига, след като отстпъпи с 0:2 на гостуващия Уест Хем в първия кръг. Арсенал тръгна уверено, но така и не успя да намери верния път към вратата на съперника и Уест Хем надделя с попадение в 43-ата и 57-ата минута на Шейку Куяте и Мауро Сарате.

Гостите от Уест Хем нанесоха първи удар в края на първото полувреме чрез Шейку Куяте. В 43-ата минута Куяте бе най-съобразителен и с глава реализира за 1:0, възползвайки се и от неубедителна изява на стража на домакините Петър Чех.

Иначе Арсенал стартира по-добре, като в 9-ата Месут Йозил пробва мерника си от пряк свободен удар, но без да застраши вратата на Уест Хем. В 18-ата Арън Кресуел опита обстрел от далеч, но ударът му бе блокиран.

Вратарят Петър Чех започна като титуляр за новия си тим Арсенал във Висшата лига на Англия. След години, които прекара с екипа на Челси, Чех вече е на вратата на Арсенал в двубоя срещу Уест Хем в първия кръг на Висшата лига този сезон.

Нвият мениджър на Уест Хем Славен Билич взе смело и доста рисковано решение за дебюта си във Висшата лига, след като постави в титулярния си състав за дербито с Арсенал 16-годишния халф Рийс Оксфорд.

Двубоят можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport.

Двата тима се изправят един срещу друг на стадион „Емиратс“ от 15:30 часа българско време в мач от първия кръг на шампионата.

В състава на домакините няма изненади, като завърналият се късно след Копа Америка Алексис Санчес остава на пейката.

Оливие Жиру ще води атаката на „артилеристите“, а Месут Йозил, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Арън Рамзи ще му помагат от задни позиции. Петър Чех застава на вратата на Арсенал.

 

Онлайн реклама