Вратар на Лудогорец може да играе на Световното? – SportVox

2
437
Добави коментар
sheri
sheri

Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли е набелязал двама нови играчи, които да попаднат в разширения му списък за Мондиал 2018 в Русия. Единият е откритието на ПСЖ Джовани Ло Селсо, а другият е…вратарят на Лудогорец Хорхе Броун. Това твърди местното издание pagina12.

Предполага се, че срещите с Милан в Лига Европа ще са решителни за това дали Броун ще получи повиквателна от бившия треньор на Севиля.

През есента Броун и Ренан дос Сантос се редуваха на вратата на Лудогорец, като аржентинецът записа 19 мача. Ако попадне в списъка, то Броун ще бъде съотборник с най-голямата звезда в световния футбол Лионел Меси, както и с изключителни играчи като Пауло Дибала, Анхел ди Мария, Мауро Икарди и други.

Аржентина изпитва трудности с вратарския пост, като настоящият титуляр Серхио Ромеро е резерва в Манчестър Юнайтед. Така Броун има реален шанс да се пребори да бъде един от тримата вратари, които ще заминат за Русия.

Следващият мач на Аржентина е контрола с Италия на 23 март, а 4 дни по-късно е и проверката с Испания. Не е изключено вратарят на Лудогорец да бъде повикан за двете срещи.

Ако се стигне до негово участие на Мондиала, то в касата на Лудогорец ще влязат 150 000 евро като компенсация от ФИФА.

На световното могат евентуално да участват и двамата поляци в състава на „орлите“ Яцек Горалски и Якуб Шверчок.

Меридиан мач