Зайчар и Видин

1
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 14.10.2017

Престой: Двудневна

Цена: 105 лв.

1 ден  14.10.2017  СОФИЯ  – КУЛА – ЗАЙЧАР
Отпътуване от гр.София, по маршрут: София – Кула – Зайчар. Пристигане в сръбския град Зайчар. Свободно време за обяд и разходка в центъра на града. Посещение на античния град Феликс Ромулиана- късноримски укрепен дворец и същевременно мемориален комплекс на римския император Галерий, който поръчва изграждането му в края на III в. Градът е нарeчен Феликс Ромулиана, по името на майката на императора Ромула. Отпътуване за Зайчар. Настаняване в хотел. Вечеря с богато меню, неограничени местни напитки и музика. Нощувка.

2 ден  15.10.2017  ЗАЙЧАР – ВИДИН – СОФИЯ  
Закуска. Отпътуване за град Видин. Попътно фото пауза на късноантичната крепост „Кастра Мартис“ в гр. Кула. Животът на това място и възникването на крепостта са свързани с историята на нашите земи през римската и ранновизантийската епоха /I- VI в./. След завоюването им от римляните в началото на I в. Земите между Дунав и Стара планина били включени в провинция Мизия. Започнало изграждането на т. нар. Дунавски лимес /граница/, състоящ се от военни лагери, селища, наблюдателни кули и други съоръжения по южния бряг на реката. Панорамна обиколка на град Видин. Града изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида“ – единствената изцяло запазена в страната /Х век/. Свободно време за разходка и обяд. Възможност да се разходите в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието. Тук може да хапнете невероятно вкусна рибена чорба на корбаче – ресторант, приготвена по специална рецепта. Възможност да посетите Кръстата казарма, Турския конак, където сега се помещава градският Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г.  Отпътуване за град София. Пристигане в гр. София вечерта.
 

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;
Нощувка със закуска в хотел *** в района на Зайчар;
Вечеря с богато меню, жива музика и неограничени напитки местно производство;
Посещение на Феликс Ромулиана;
Туристическа програма в гр. Видин;
Екскурзоводско обслужване;
Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:

                  – Музей-крепост „Баба Вида“ – 4 лв.
                  – Видин – Исторически музей – 4 лв.
                  – Античен град Феликс Ромулиана–300RSD /~ 5 лв./;

Отстъпки:

Настаняване на дете до 2години в стая с двама възрастни /без допълнително легло/  – безплатно;
Настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни–  минус 15лв.

 
Доплащане:
 

Настаняване в единична стая – плюс 25лв.

 

 
 

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация:           
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
За Република Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.