Common Rail помпи-рециклиране и ремонт

1
Добави коментар
booobby
booobby

34

 
1
2
3
4
5

(14 гласа, оценка 4.57 от 5)

Common Rail помпи-рециклиране и ремонт4.57 от 5 от общо 14 гласували.

София Дизел Център извършва следните услуги, свързани с Common Rail помпи:

Демонтаж и монтаж на помпата от превозното средство
Диагностика на помпата на стенд
Установяване на повредата, разглобяване и дефектиране
Подмяна на дефектните елементи на помпата
Регулиране на стойностите на стенд
Зацепване и центровка на помпата
Доставка на отремонтирани Common Rail помпи в цялата страна
Оригинални резервни части

 

 

Common Rail системи CRS

 

 

През 1997 година Bosch първи в света пускат на пазара своите Common Rail системи за леки автомобили. Производството на Common Rail системите за товарни превозни средства започва през 1999 година. Системата взима името си от устройството за акумулиране на налягане (“Common Rail”), който подава гориво към всички цилиндри с гориво. 

 

За разлика от другите системи за впръскване, при Common Rail технологията генерирането на налягане и впръскването са отделени едно от друго. Отделна помпа за високо налягане постоянно подава гориво към тръбата. Докато другите дизелови системи с директно впръскване трябва да образуват налягането отново и отново за всеки следващ цикъл, Common Rail системата постоянно разполага с налягане, съгласувано с работното състояние на двигателя, дори ако той се върти с ниски обороти. 

 

В допълнение, Common Rail системата се различава от обикновените системи с това, че извършва многократно впръскване за един работен цикъл. Този цикъл е разделен на предварително впръскване (помощно впръскване) за по-тиха работа на двигателя, основно впръскване за идеално разпределяне на силата и второстепенно впръскване за намаляване на емисиите. Горивото достига дюзата посредством къси тръбопроводи под налягане, след това през дюзите в горивната камера.

 

Колкото по-високо е налягането на впръскване, толкова по-добре впръскващата система пулверизира и по този начин предоставя по-ефективна горивна смес. През 2005 година, Bosch представиха на пазара системата Common Rail от трето поколение за лекотоварни превозни средства, работеща с налягане на впръскване от 1,800 бара. Версия на тази система за средни и тежкотоварни средства ще последва през 2007 г. Първото поколение системи от Bosch за товарни превозни средства влиза в серийно производство през 1999 г. с налягане на впръскване от 1,400 бара. Второто поколение с налягане от 1,600 бара последва през 2001 година. 

 

Производителите продължават да разработват системи за впръскване и не оставят на заден план пълното изразходване на изгорелите газове. Базиран на дюза с налягане 1,800 бара, компанията ще продължава да развива своите системи с налягане 2.000 и 2.200 бара. 

 

Системата Common Rail от четвърто поколение за тежкотоварни превозни средства работи с ново разработени дюзи с разпределител на налягането. Тя компресира горивото само, когато то достигне дюзата с максимално налягане, в момента 2,100 бара. Специалното и приложение: Разпределителят на налягане може да бъде задействан автоматично от дюзата. По този начин по-ранният вариант на процеса на нагнетяване е с по-намалено отделяне на вредни емисии.