Уикенд във Върнячка Баня

1
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 29.04.2017

Престой: Тридневна

Цена: 199 лв.

1 ден 29.04.2017 София – Крушевац – Върнячка Баня
Отпътуване в 7:00 ч. от пл. Сточна гара по маршрут София – ГКПП Калотина- Крушевац- Върнячка баня.  Пристигане в Крушевац около обяд. През 1387 г. градът е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централния площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, Църквата „Св. Георги“, Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 г. от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Свободно време за обяд. Отпътуване за Върнячка баня. Курортът е с най-добра слава и най-дълги традиции в балнео лечението в Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най-известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IV в. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Настаняване в хотел. Свободно време за самостоятелна разходка из живописите паркове във Върнячка баня. Вечеря. Нощувка.

2 ден 30.04.2017 Върнячка баня – Дървен град – Върнячка баня
Закуска. Отпътуване за Дървенград (Мокра Гора). Етно селото е построено от небезизвестният режисьор Емир Кустурица. По време на снимките за филма „Живота е чудо“, Кустурица бил вдъхновен от природата на хълма и построил града Кустендорф (дорф – селце от немски и Куста от началото на фамилията му). В Дървения град се разполагат 35 дървени постройки: църква, ресторанти, бар, сладкарница, книжарница, затвор, галерия и кино. Ще можете да се разходите по уличките на селището направени почти изцяло от дървени влакови траверси и да се пренесете в приказния Дървен град на Емир Кустурица. Уличките и малките площади са кръстени на любимите му хора например можете да се разходите по ул. „Че Гевара“ или ул. „Диего Марадона“ може да се отбиете до кино „Стенли Кубрик“ за кратка 15 минутна прожекция. Ще имате възможност да се повозите  на  влакчето “ Носталгия “ – и теснолинейната железопътна линия   Шерганската осмица ( с предварителна резервация) . Един уникален исторически музей на открито, който разказва за историята на сръбската железница и има запазени доста експонати. И тогава може да разберете защо можем да кажем, че „Животът е чудо“. Продължителността на обиколката  е около един час. Свободно време за разходка и разглеждане на града. Отпътуване за Върнячка баня. Вечеря. Нощувка.

3 ден 01.05.2017 Върнячка баня – София
Закуска. Отпътуване за манастир Жича, наричан още Кралския манастир.Тук са коронясани седем сръбски крале , сред които е и  Стефан ІІ Неманич, крал на Република Рашка . Коронясан от неговия брат Св. Сава през 1217 г., най-почитания светец в сръбската православна църква. Затова и гербът на църквата е със седем корони, които са символ на тези седем коронации. Църквата на манастира е била издигната през XIII век. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 

Цената включва:

Tранспорт с комфортен туристически автобус;
2 нощувки + 2 закуски в хотел 3* в района на Върнячка баня;
Празнична вечеря с богато меню и жива музика;
1 вечеря;
Туристическа програма в гр. Крушевац, Върнячка Баня, Дървен град;
Посещение на манастира Жича;
Гранични и магистрални такси;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ , с асистанс на стойност 5000 евро.

 

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти:   

               –  Дървен град – 300 динара
               –  Влакчето „Носталгия“ – 600 динара
               –  Входна такса манастира Жича –  250 динара

Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете  до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

Доплащане:

Настаняване в единична стая – плюс 30лв.

 

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;        
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.

Полезна информация:
Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
За Република Сърбия  няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 
ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД „Алианц България“ – гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец.