Ниш и Манастира Св. Стефан

18
449
Добави коментар
gptravelbg
gptravelbg

Дата: 15.09.2019

Престой: Еднодневна

Цена: 35 лв.

1 ден София – Ниш – София
Отпътуване в 7:00 ч. от пл. Сточна гара по маршрут София-Калотина-Ниш-с. Липовац-София. Пристигане в Ниш. Градът се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан „Портата между Изтока и Запада“. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди Христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности са: площадът на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът „Бановина“, построен през 1886г., седалище на Нишкия университет. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване към с. Липовац, където ще се посети манастира „Св. Стефан“. Манастирът е построен между 1370-1375г. върху основите на некропол от Х век. Довършен е през 1399 г. от монаха Герман с помощта на ктиторите Деспот Стефан Лазаревич и брат му Вук. От тогава хората наричат манстира „Св. Стефан“. Свободно време за разходка сред невероятно красивата природа. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

Транспорт с комфортен туристически автобус;
Екскурзоводско обслужване;
Туристическа програма в Ниш;
Посещение на манастира Св. Стефан;
Мед. застраховка на ЗАД „Армеец“ с асистанс с покритие 5 000 евро.

Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните обекти;
Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

Дете до 12 г. – минус 4 лв.

 

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека ;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

Полезна информация: 
Необходими документи:

Лична карта или задграничен паспорт валиден минимум 6 месеца след завръщането. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
За Сърбия няма визови, санитарни и медицински изисквания.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 7500180000372/05.11.2018 на „Групама Застраховане“ ЕАД – гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 47 А, ЕИК BG131421443, тел. +359 2 904 64 00
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.