Онлайн платформата MaistorPlus.com отчита ръст в търсенето на майстори по интернет

2
364
Добави коментар
pixelmedia
pixelmedia

По традиция у нас търсенето на майстор винаги се е свързвало с притеснение и потенциални проблеми, а поговорката „да ти влезе майстор в къщата“ е показателна за отношението на мнозина към този тип специалисти. През последните години българската онлайн платформа MaistorPlus.com променя бързо тези стереотипи, използвайки предимствата на дигиталните технологии за да улесни потребителите при намирането и избора на водопроводчик, електротехник, дърводелец, озеленител, строител, архитект или специализриана фирма в тези области, както и да повиши доверието в самите майстори. Едно от ключовите предимства на сайта е вградената в него система за рейтинги и отзиви, която повишава доверието в добрите и отговорни професионалисти.

 

„Днес технологиите променят с бързи темпове начина, по който търсим професионалисти в множество области и строително – ремонтните дейности не правят изключение. Създадохме MaistorPlus преди шест години, защото сами се сблъскахме с проблем да открием нужния ни майстор. Днес това продължава да е единствения по рода си сайт у нас, който помага на потребителите да намерят бързо и лесно подходящия строителен професионалист за своя дом или офис. А нарастващият брой на месечните посетители показва, че такава услуга наистина е необходима и решаваме реално – съществуващ проблем“ – споделя Стоян Иринков, съосновател на платформата.

 

Днес създаденият от него и Борис Санчес уебсайт вече се посещава от близо 400 000 уникални посетители всеки месец и има над 4000 регистрирани професионалисти и специализирани фирми, предоставящи строително-ремонтни и интериорни решения от цяла България. Сред тях са както майстори на свободна практика, изпълняващи дребни довършителни дейности (например ел. услуги и ключарски услуги), така и специализирани архитектурни и строителни фирми. Двамата отчитат и ръст в употребата на платформата като месечно през нея се правят над 1500 заявки на обща стойност над 1 милион лева. Сред най-търсените майстори са в областта на ремонтите на баня и кухня, покривите, както и сухото строителство, а през пролетта към тях се прибавят и озеленителите.

 

„Освен че помага на потребителите да открият необходимия им майстор и на добрите специалисти – да изпъкнат и да получат съответстващото доверие, платформата има и още една важна роля. Тя информира и образова аудиторията в една толкова комплексна област, каквато са строително – ремонтните дейности. Вярваме, че за да се изпълни един ремонт добре, неговите възложители трябва да са максимално информирани при комуникацията си с майсторите. Ние улесняваме този процес като им помагаме още в самото начало да разберат по-добре от какво имат нужда и да го предадат по най-добрия начин на съответните изпълнители. По този начин потребителите са по-спокойни, че майсторът няма да променя параметрите на поръчката в процеса на работа, а той от своя страна е улеснен, защото комуникира с по-добре информирани и адекватни клиенти. Стремим се да улесняваме максимално и двете страни“ – посочва другият основател на MaistorPlus.com Борис Санчес.

 

След изпълнението на даден проект клиентите могат да оставят отзиви и препоръки, което позволява на добрите майстори да градят онлайн репутация в сайта и да бъдат предпочитани от бъдещи потребители.

 

Още през първите месеци от своето създаване MaistorPlus.com печели третия сезон на състезанието за стартиращи предприемачи 3Challange на предприемаческия клуб Start IT Smart. Към момента в проекта вече са инвестирани над 100 000 евро рисков капитал, включително от инвестиционния фонд Eleven. Плановете на екипа са в бъдеще да започне операции в румънския пазар, както и да наложи своя успешен модел и за други икономически сектори във време, когато все повече дейности предстои да се предлагат и да се поръчват онлайн.