115 професионални бакалаври получиха дипломите си за висше образование от Колежа по MT&M

1
172
Добави коментар
Mega-Com
Mega-Com

115 професионални бакалаври по маркетинг получиха дипломите си за завършено висше образование от Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг в София. На официалната церемония по повод завършването бяха връчени специални грамоти и награди на 11 отличници от випуска.

Пазете се от общуване с абсурдни личности, не се включвайте в разговори, без резултат, не участвайте в битки, където не се спори и говори за съдържание, гневете се на индивиди, които се опитват да навредят и дискредитират постигнатото от други. Пазете кадърните хора в България, заяви в емоционалното си слово директорът на Колежа по MT&M доц. д-р Ана Хубанова при връчването на дипломите на завършилите висше образование. И пожела на абсолвентите да се опитат да живеят по човешки, като се обграждат с хора, които обичат да се смеят на грешките си, не се самозабравят от успехите си, не се смятат за избрани и превъзхождащи другите, а умеят да носят отговорност.

 

Ако съумеете да се обградите с такива хора, това ще ви направи позитивни и услешни, както и пътешествието ви „живот“ да си струва, добави доц. Хубанова.

  

В навечерието на 25-годишнината от своето съществуване, Колежът по MT&M, известен повече като Датския колеж, се премести в нова сграда и получи институционална акредитация за 5 години с висока оценка.

 

Освен в цяла Европа, дипломите за професионален бакалавър в направление „Икономика“ вече са признати и от Министерството на образованието и науката на Русия. Това предоставя права както за продължаването на образованието на завършилите в България маркетолози, така и за осъществяване на професионална дейност в съответствие със законодателството на Руската федерация.

 

Подписахме договор за сътрудничество и обучение на студенти с Новосибирския колеж за строителство и архитектура, започнахме и процедура с Московския политехнически университет за издаване на двойна диплома, заяви по време на церемонията проф. д-р Жозеф Теллалян, ректор на висшето училище.

 

От създаването си през 1993 г. до момента Колежът по МТ&M се утвърди като предпочитано висше училище за обучение на студенти, тясно фокусирано върху модерния маркетинг, печелившата търговия и високо ефективния мениджмънт. Вътрешно проучване сред възпитаниците на Колежа сочи, че младите хора, които избират да учат в него:

 

· Приемат, че в частните висши училища преподавателите обръщат по-голямо внимание на подготовката на студентите;

· Считат, че частните висши училища реагират по-бързо на нуждите на пазара;

· Не  споделят  становището, че  випускниците на частните висши училища намират по-трудно работа, отколкото тези на държавните;

· Не подкрепят твърдението, че следването в частното висше училище е по-лесно, отколкото в държавното.

 

Освен специализираното обучение, Колежът по МТ&М предоставя на своите студенти участие в програмата „Еразъм”, практики и стажове в големи фирми, както и разнообразие от допълнителни курсове, с които да обогатяват уменията и компетенциите си. Те включват полезни и забавни часове по фотография, български и английски език, театрален курс и Microsoft IT академия. Повечето курсове са безплатни или на символична цена, като в тях могат да се запишат както студенти и преподаватели, така и външни лица.