„Барселона“ и „Реал“ Мадрид завършиха 2:2 в Ел Класико

1
162
Добави коментар

„Барселона“ и „Реал“ Мадрид завършиха наравно 2:2 в дербито на 36-ия кръг от испанаската Примера дивисион. Това бе последното Ел Класико за плеймейкъра на каталунците Андрес Иниеста, който се разделя с родния си клуб след края на сезона. Сбогуването на легендата с феновете обаче донякъде бе развалено от главния съдия Алехандро Ернандес, който допусна доста грешки тази вечер.

На „Камп Ноу“ осигурилият си шампионската титла тим на „Барселона“ поведе в 10-ата минута с гол на Луис Суарес. Само 4 по-късно обаче Кристиано Роналдо изравни.

В края на първото полувреме реферът показа директен червен картон на Сержи Роберто от състава на домакините за удар без топка. Малко преди това Гарет Бейл от „Реал“ първо влезе остро в краката на Андрес Иниеста, след което фаулира грубо и Самуел Юмтити, но не бе изгонен.

Въпреки че трябваше да действа с 10 души, „Барселона“ отново излезе напред в резултата в 52-ата минута, когато точен беше Лионел Меси.

В 58-ата минута Паулиньо смени Андрес Иниеста и последният обра овациите на публиката.

Четвърт час по-късно гостите отново възстановиха равенството. Разписа се Гарет Бейл.

Впоследствие реферът Алехандро Ернандес не посмя да отсъди дузпа за „Реал“ заради фаул на Жорди Алба срещу Марсело.

В крайна сметка двата тима поделиха точките. „Барса“ вече има 87 в актива си и е на върха, а „Реал“ заема третата позиция със 72, три по-малко от втория „Атлетико“.