Шофьор от Търново стреля с газов пистолет по Люси Иларионов | Temaonline.bg

1
217
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Режисьорът Люси Иларионов разказа пред медиите, че непознат млад мъж е стрелял с газов пистолет по него при инцидент на пътя на около обяд на 13 май, неделя.

Иларионов пътувал с приятелката си Ани Хоанг от Варна към София, когато малко след Велико Търново друг шофьор засякъл с колата си тяхната.

„Той удари спирачки, говореше по телефона, аз му бибитнах, защото не е правилно, после той ми бибитна и аз си продължих. Малко след това обаче видях, че той извади пистолет в движение и стреля по мен. Само веднъж. Още тогава си помислих, че оръжието е газово, защото се чу само странно пукане. В следвищия момент започна да сочи със среден пръст, хвърли една бирена бутилка, после извади втора, хвърли и нея. Пълен абсурд…“, разказа 43-годишният режисьор в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия.

Той веднага подал сигнал на телефон 112 и сам тръгнал след другия шофьор, но той излязъл от основния път и тръгнал по едно от три странични разклонения, така че го изгубили. Полицията реагира на сигнала, установява кой е той и се свързва с него по телефона. Униформените го викат на мястото и той идва. Но в колата му не е открит пистолет. Според Иларионов очевидно за това време той е успял да се отърве от него. Казал на полицаите, че е в дома му. Имал разрешително за газово оръжие.

„Няма ли начин да се установи какво е станало, да се изземе този пистолет и да се провери дали скоро е стреляно с него. Нас ни разпитваха 3 часа на пътя, а през това време той се разхождаше и говореше по телефона. Не ги упреквам, държаха се прекрасно полицаите, но имам чувството, че по друг начин трябва да се действа. А те дори ни казаха – ох, тук нали наскоро имаше един случай пред „Макдоналдс“, преди това инцидент с един англичанин – явно се притесниха, че в Търновско стават известни с агресия“, каза още Люси Иларионов, който се ядосал, че след инцидента било съобщено, че е имало спречкване и хвърляне на бутилки, но нищо не се споменавало за стрелба.

Режисьорът подчерта, че е най-изненадан от това, че стрелецът е млад човек – роден през 1991 набор, който е завършил право и до преди време работил в известна търновска адвокатска кантора.

27-годишният Атанас Мандичев е задържан за 24 часа и срещу него образувано досъдебно производство за хулиганство, уточниха от полицията.