Как да се отървем от зъбния камък – популярни бабини методи

1
252
Добави коментар
teokostov
teokostov

Дори и най-модерните четки за зъби, в противоречие с рекламите, не могат да се справят със зъбната плака в трудно достъпните области на устата. Разбира се, ако посетите зъболекар той ще реши този проблем. Има хора, които изпитват огромен ужас като си помислят за зъболекарския стол. Е, тази статия е за тях. Може да опитате да почистите зъбите си у дома.

Обикновено зъбният камък се образува в пролуките между зъбите и кътниците.  В стоматологичните центрове отстраняват зъбния камък чрез специални дюзи. У дома можете да разчистите неприятните наслоявания чрез използване на някои природни решения.

Решение №1
Нужни са ви 30 гр. кора от орех. Залейте ги с чаша вода и загрейте на слаб огън в продължение на 15 мин. Напоете четката за зъби с този разтвор и мийте зъбите си три пъти на ден в продължение на 15 мин.

Решение №2
Залейте с 1 литър вода 4 супени лъжици липов цвят и сухи слънчогледови семена (без люспите). Оставете сместа на огъня в продължение на 30 мин. Охладете и прецедете. Промивайте устата си с получената отвара след всяко хранене. Тази рецепта е подходяща за почистване на протези или след имплантирането на зъби.

Решение №3
Проблемът със зъбния камък може да бъде решен с помощта на отвара от хвощ. Тя се прави като залеете 30 гр. хвощ с вода и варите на тих огън в продължение на 10-15 мин. След като се охлади прецедете и пийте по 1/3 чаша два пъти на ден. Продължителността на курса е 20 дни.

Като допълнение към горните рецепти включете в дневното си меню продукти като репички и лимони. Те също са полезни за предотвратяването на образуването на зъбен камък.