Отложиха търга за мача на Кобрата и Уайт :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
184
Добави коментар

Търгът за мача между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт, който ще определи официалния претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), бе отложен. Вчера (17 май) трябваше да стане ясно мястото на провеждане на сблъсъка, както и разпределението на наградния фонд. Двете страни обаче решиха да изчакат още 7 дена, преди да оповестят някакво крайно решение.

Новината съобщи първо боксовият сайт Worldboxingnews.net, а след това беше потвърдена и от IBF.

Според боксовите специалисти, това е знак, че двете страни са в напреднали преговори и сами ще решат как да разпределят приходите и къде ще се състои мача.

По регламент Кубрат Пулев трябва да вземе 75% от наградния фонд, а другите 25% да останат за британеца. Промоутърът на Уайт Еди Хърн обаче не иска да дели 50:50.

Двата лагера имаха неразбирателство и относно мястото на провеждане на събитието. Кобрата настояваше да е в България, където ще има огромна подкрепа от родна публика. Уайт обаче заяви, че приходите от подобен мач у нас ще са твърде малко.