Приказката на Меган и Хари – една различна гледна точка

1
205
Добави коментар
svetla58
svetla58

На 19 май 2018 година очите на целия свят бяха приковани към двама души. Дали е сватбата на годината, века и хилядолетието никой не би могъл да каже, но едно е ясно – венчавката на най-малкото дете на принцесата на народа Даяна и цветнокожата, разведена холивудска актриса Меган Маркъл не беше просто поредната кралска сватба. Тази венчавка беше наситена с безброй послания, разбиване на традиции и стереотипи, развенчаване на митове и изграждане на нови устои, чиито семенца да бъдат посяти сега, да пуснат дълбоки корени във ВЕЛИКОбританската почва и от там да поникнат и да израснат високи и могъщи нови светове, нови реалности, носещи, в същото време, достолепния консерватизъм на великото кралство.

Буквално целият свят говори за разбиването на протокола – брадатия принц, цветнокожите родители на булката, както и самата тя; ТЯ –разведена, на 36, холивудска актриса, „Черната дата” – на, която са били забранени сватбени тържества, деня – събота, обикновено се правят в петък. Булката – сама влиза в църквата – проява на феминизъм или опит да се покаже на тази самозванка къде й е мястото…? Прецедент след прецедент…

Комплекс от послания, които се изпращат в опит да бъдат интегрирани в новия свят. Мултикултурност, феминизъм, равноправие, свобода, справедливост, демокрация. Не, тази сватба не беше разбиване на канони, а показно на един реален начин на съществуване.

Поредната история за Пепеляшка, все по-осъвременена, дали бе създадена с цел политически, кризисен ПР по време на brexit или просто бе първият опит за сливането на пролетариата с богопомазаните – можем само да спекулираме, но едно е сигурно – всичко това беше подносено през ЛЮБОВТА. Най-изконното човешко качество, способност, потребност, живот. Погледнете ги – те толкова се обичат, че всичко може да им бъде простено. И ще бъде.

На 19 май херцогът и херцогинята на Съсекс не бяха поредната кралска двойка. Те бяха всички онези момичета и момчета, мъже и жени, които впериха погледи, тръпнеха в очакване и плачеха заедно с тях по целия свят. Защото тази двойка беше достъпна. 22, 25, 30 или 32 годишните девойки по света не гледаха сватбата на някоя принцеса със спотаена завист: „Защо аз не се роих такава?!” Този път те гледаха, смееха се и плачеха от радост, защото виждаха себе си.

За първи път всички тези “приказни принцеси” си позволиха да пуснат на свобода и най-смелите си блянове, без да се опитват да им надянат хомота и да спънат още първите им крачки с думите: „Това е невъзможно. Тези хора живеят в други вселени. Аз не съм от техния свят.”

Сватба, която показа на всички, че в циничен свят, изпълнен с фалшиви или натрошени мечти, приказките могат да станат реалност.
Рижата брада на принц Хари и шоколадовите пигменти в цвета на кожата на херцогиня Меган Маркъл са новите цветове на британското семейство. Те буквално придадоха колорит на Обединеното Кралство.

За деня 19 май 2018 година може да се говори и пише много и то никога няма да е достатъчно. Ние решаваме и спираме дотук. Само се надяваме чрез старанието си да ви поднесем всички ценни моменти от събитието през целия ден тогава, пък и днес, да сме успели да ви накараме да почувствате случващото се, не само да гледате. Защото, липсвайки традиционната царствена пищност на този ден, стана ясно, че там нямаше какво толкова да се види, а това, което трябваше да бъде и беше показано, трябва първо да мине през душата и сърцето и чак тогава през очите и парите.

В тази ГАЛЕРИЯ искахме да съберем най-специалните и различни гледни точки от церемонията и да направим една лека ретроспекция с три предишни кралски сватби. Безапелационно тази на принцеса Даяна държи златото по пищност, грандиозност и величие.
Насладете се!

На приема на принц Чарлз, в деня на сватба, втората булчинска рокля на Меган бе дело на британската дизайнерка Стела Маккартни. Новата херцогиня носеше пръстен със син камък, който е бил притежание на покойната Даяна. Автомобилният номер на “Ягуар”-а на Хари бе с цифрите от датата на сватбата – Е190518!

Погледнете я! Успявате ли и вие, като мен, да видите всяко несъвършенство и петънце по лицето й?  Та тя е почти без грим!

Ето един емоционален момент – мигът на предаването на булката. Тя – сама – предадена от чужд на своя!

Втората целувка.

Красотата на любовта на Меган и Хари не е малко, но на тази сватба имаше още много красиви моменти.

Принц Джордж и принцеса Шарлот бяха следващото най-прекрасно нещо след усмивките на булката и младоженеца.

Сега нека се върнем назад във времето. Емблематичните моменти на кралските сватби нека никак малко.

 

Обърнете внимание на роклята, букета и пищността на принцеса Даяна. Колко са намалели те при Кейт и почти ги няма при Меган.

 

Моменти от сватбената процесия на кралица Елизабет Втора и принц Филип

Ето един изключително емоционален момент – Кралицата стой пред сватбената си рокля и сватбената униформа на принц Филип по случай диамантената им годишнина.

Сега следват няколко силни момента и от венчалната церемония на принцеса Даяна и принц Чарлз.

Не можем да пропуснем, разбира се, и Кейт Мидълтън и принц Уилям.

 

Редактор: Марина Делева

Етикети:
19 май 2018 година, brexit, демокрация, кралска сватба, любовта, Меган Маркъл, Мултикултурност, послания, Принцеса Даяна, принцесата на народа Даяна, равноправие, разбиване на традиции и стереотипи, развенчаване на митове, сватбата на годината, свобода, справедливост, Стела Маккартни, феминизъм, херцогът и херцогинята на Съсекс