Енергийна ефективност | Иновативни решения от Сен-Гобен – Saint-Gobain България | Световен лидер в устойчивото строителство

1
186
Добави коментар

Нашите решения
Сен-Гобен предоставя решения, които правят сградите по-ефективни от гледна точка на консумирана енергия, и които допринасят за опазване на планетата. Повечето от нашите решения (особено тези със стъкла, изолация с минерална вата, сухо строителство и фасадни и подови строителни смеси) вече помагат и ще помагат още повече в бъдеще за подобряване на енергийната ефективност на сградата.

Утрешните жилищни решения ще отговарят на всички изисквания за комфорт. Всички искат да имат усещане за благополучие в дома си, да се чустват сигурно, защитени от негативните влияния на външния свят, да им е удобно и да са здрави. Сен-Гобен предоставя естетични решения (прозорци, цветни мазилки и др.), и решения за подобряване на качеството на въздуха и за управление на светлината и звуковия комфорт.

 

​Обща рамка
Работна група от експерти от няколко бизнеса на Групата дефинираха техническите и конструктивни критерии за Мулти-комфортната програма на Сен-Гобен. Сградата трябва да отговаря на всички аспекти на вътрешния комфорт (топлинен, акустичен, вътрешен въздух, визуален комфорт от естествена светлина) и на всички критерии за представяне (консумация на енергия за отопление и климатизация, естествена светлина и децибели).

Дизайнът на мулти-комфортната сграда трябва да е направен с мисъл за природата, а цената й трябва да е умерена, сравнено с пазарните цени. Представянето на Мулти-комфортната сграда се измерва в момента, в който се нанесат обитателите, а сертификатите от независими агенции доказват характеристиките на концепцията Мулти-комфорт.

 

Мулти-комфортно строителство
Сен-Гобен Мулти-комфорт, доказателството за нашата експертиза

Сен-Гобен разработи концепцията за Мулти-комфортно строителство през 2004 г. Тя включва програма, която съдържа в себе си всички аспекти, допринасящи за комфорта в жилищни и обществени сгради.

Сен-Гобен не строи сгради; ние им предоставяме отличаващи и добавящи стойност решения с фокус върху комфорта. За да демонстрираме ефективността на решенията си и да продължим да разработваме нови продукти, бизнеси от Групата от 13 държави се обединиха зад концепцията Мулти-комфорт.

По този начин Сен-Гобен разработва нов начин за строителство на хабитат. Той предоставя обща рамка, като в същото време уважава специфичните нужди на всеки човек и предугажда бъдещи правни норми.
 

Комфортът: нов начин на живот

Тази концепзия е базирана на идеята Мулти-комфорт, която се фокусира върху пет вида комфорт, като в същото време цели намаляване на влиянието върху околната среда.

Топлинен комфорт и енергийна ефективност: за да се наслаждавате на приятна температура целогодишно, като минимизирате потреблението на енергия.
Здравен комфорт: за подобрено качество на въздуха.
Звуков комфорт: за намаляване на външните и вътрешни акустични проблеми.
Визуален комфорт: за възползване от естествената светлина за създаване на помещения, които са приятни за живот и са естетически приятни.
Модулен комфорт и сигурност: за лесна достъпност и за създаване на модулни и сигурни пространства.

Програмата дава възможност за задоволяването на различни нужди, като в същото време постига високо ниво на пестене на енергия. Тя доказва, че сградите с добри показатели също така могат да бъдат красиви, удобни и икономични.

 

Мулти-комфортни ремонти
Цел на програмата Мулти-комфорт на Сен-Гобен е да окуражава проекти за ремонт, които комбинират удобство на живот и екологично представяне.

Идеята е напълно да пресъздадем съществуващото място за живот, като поставим в центъра на вниманието комфорта на потребителите и като покажем, че мулти-комфортната реновация е възможна в еднофамилни и многофамилни сгради.
Maurice Manceau, Director Habitat France

Ремонти със Сен-Гобен
Сен-Гобен вярва в устойчивото преустройство, и адаптирахме програмата Мулти-комфорт за нуждите на ремонтните дейности. Сега тя посреща предизвикателствата, поставени от старите сгради пред енергийната ефективност, топлинния и звуков комфорт, и позволява на живущите в реновирани сгради да се наслаждават на същите удобства и ползи за здравето, както и обитателите на нови Мулти-комфортни сгради.

Да ремонтираме устойчиво означава да намалим влиянието на сградата върху околната среда за остатъка от жизнения й цикъл. Това означава да използваме материали, които имат ниско влияние върху средата, и да управляваме интелигентно отпадъците от обекта.

Енергийната ефективност е фокус на мисленето в Сен-Гобен. За да направим следващата крачка, Групата се посвети на концепцията за Мулти-комфортни ремонти като гарантира отговор на настоящите и бъдещи изисквания за енергийна ефективност и направи петте области на комфорт достъпни за възможно най-много собственици на жилища. Концепцията за Мулти-комфортни ремонти е символ на хабитат стратегията на Групата.

Като обединихме решенията си под чадъра на Мулти-комфортната програма доказахме ясно, че е възможно значително да се подобри представянето на сградите чрез решения, които са лесни за монтаж и са достъпни на пазара. За ремонт на стари сгради използваме продукти и решения, които са доказани в практиката и представянето им е проследено в реални условия. Тези сгради са доказателство за неподражаемата способност на Сен-Гобен да оптимизира стандартните проекти за обновяване на сгради чрез многобройните си, утвърдени марки.